שף
שף
בקלוואה שוקולד ואגוזי לוז

בקלאווה שוקולד ואגוזי לוז

פריכה, מלאה באגוזים ושוחה בסירופ מתוק ומתובל – אבל עם טוויסט של מזרח תיכון חדש

פורסם:

המרכיבים (תבנית בגודל 30X20 ס"מ):

  • 1 חבילה עלי פילו בגודל 40X30 ס"מ, מופשרים
  • 150 גרם חמאה, מומסת
למלית השוקולד ואגוזי הלוז:
  • 450 גרם אגוזי לוז קלויים, לא מומלחים
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות (40 גרם) דבש
  • 2 כפות (30 גרם) סוכר חום
  • קורט מלח
לסירופ התבלינים:
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים
  • 1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1 מקל קינמון באורך
  • 5 ס"מ או 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • אפשרות: 1 כפית אבקת קפה נמס
  • אפשרות: 1/4 כפית הל טחון
טיפ: לגרסה טבעונית, מחליפים את החמאה בשמן ואת הדבש בסילאן

ההכנה

  1. המלית: מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
  2. שמים בקערת מעבד המזון את האגוזים וטוחנים גס. מעבירים לקערה. טוחנים בהפסקות (פולסים) גם את השוקולד ומצרפים לאגוזים. מוסיפים את הדבש, הסוכר והמלח ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. פורסים את חבילת עלי הפילו על משטח עבודה נקי וחוצים אותם לרוחב, כך שיתקבלו שתי ערימות של מלבני בצק בגודל 30X20 ס"מ. מברישים את חצאי העלים, בזה אחר זה, בחמאה המומסת, ומניחים אותם אחד על השני בשלוש ערימות: שתי ערימות שבכל אחת מהן 10 עלים משומנים, ועוד אחת ובה 4 עלים.
  4. מניחים ערימה של 10 עלים בתבנית, מברישים בחמאה את העלה העליון ומפזרים עליה מחצית מהמלית בצורה אחידה. מניחים עליה את הערימה של 4 העלים, מברישים בחמאה את העלה העליון, מפזרים עליה את יתרת המלית ומיישרים. מניחים מעל את הערימה האחרונה, מהדקים קלות בידיים ומברישים בחמאה את העלה העליון. בעזרת סכין חדה חורצים בבקלאווה חריצים בצורת מעוינים, לכל עומקה.
  5. אופים כ־40 דקות, עד שהמאפה שחום.
  6. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את כל מרכיביו, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־5 דקות, עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך. מניחים לצינון.
  7. בתום האפייה מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים עליה מיד את הסירופ. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר. מגישים.
טיפ: את אגוזי הלוז אפשר לקלות לבד, ואפשר גם לערבב עם אגוזי מלך, שקדים ובוטנים, באותה הכמות.

  • זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים: במקרר, עד שבועיים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button