שף
שף
מרק קרם שורשים וערמונים

סיר של חורף: שלושה מתכונים מחממים עם ירקות שורש

במרק, בקדרה או כתוספת. זאת העונה של שורשי החורף והפקעות העסיסיות, מהגזרים ועד תפוחי האדמה, מהלפת ועד הארטישוק הירושלמי. קבלו אותם בלקט של שיתופי פעולה טעימים

מרק קרם שורשים וערמונים

מתכון של נעמה רן. מרק סמיך ועשיר, שמתבקש להגיש ביום חורפי במיוחד.
המרכיבים (8–10 מנות)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כרשות, החלק הלבן, נקי ופרוס דק
  • 2 ראשי סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 חבילות (200 גרם) ערמונים בוואקום, קצוצים גס
  • 6 כוסות (1/2 1 ליטרים) ציר ירקות או עוף + אפשרות לעוד 2 כוסות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה
  • 50 גרם ערמונים בוואקום, קצוצים
  • פלפל שחור
  • שמן זית
ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הכרשה, את הסלרי ואת שורשי הפטרוזיליה ומטגנים על להבה בינונית כ־10 דקות, עד שהירקות מזהיבים קלות. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת השום ומטגנים תוך ערבוב עוד כ־5 דקות. מוסיפים את הערמונים ו־6 כוסות מהציר. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים ומבשלים 40-30 דקות, עד שהירקות רכים.
2. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט, או במעבד מזון) למחית. אם רוצים, מוסיפים עוד ציר ירקות או מים רותחים, עד שהמרק מגיע לדרגת הסמיכות הרצויה. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
3. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות הגשה. מעטרים בערמונים ובפלפל שחור ומזליפים שמן זית. מגישים.


קדרת שורשים צמחונית

מתכון של ליאורה חוברה. הביצים מעניקות את החלבון והבטטות את הפחמימה וכך אפשר ליהנות מארוחה מלאה ומאוזנת בקדרה אחת.
3 צפייה בגלריה
קדרת שורשים צמחוניח
קדרת שורשים צמחוניח
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
המרכיבים
  • 3 בטטות, קלופות ופרוסות לפרוסות עבות
  • 4 ראשי שומר
  • 4 לפתות, קלופות
  • 4 בצלים, קלופים וחצויים
  • 7–8 יחידות ארטישוק ירושלמי, קלופות
  • 1 שורש סלרי, קלוף
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים
  • שיניים מ־ 1/2 ראש שום, קלופות
  • 6 ביצים קשות
  • 2 כפות שמן זית
  • עשבי תיבול לפי הטעם (רוזמרין, תימין, בזיליקום וכדומה)
  • פלפל שחור גרוס גס, מלח גס
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
2. יוצקים כוס מים לתחתית הקדרה ומוסיפים את כל הירקות, שלמים או חצויים. מסדרים את הביצים בין הירקות.
3. שמים בקערית קטנה את שמן הזית, עשבי התיבול, פלפל ומלח ומערבבים. מזליפים את השמן המתובל על הירקות.
4. מכסים את הקדרה ואופים שעתיים עד שעתיים וחצי, עד שהירקות מתרככים (פותחים ובודקים במהלך הצלייה). מוציאים ומגישים.

שורשים ופקעות צלויים על בורגול

מתכון של איילת הירשמן. ירקות החורף זוהרים במנה זו על שכבה של בורגול נהדר. הכול נצלה יחד ברוטב הדרים אסייתי טעים, ומתקבלות שתי תוספות בתבנית אחת.
3 צפייה בגלריה
שורשים ופקעות צלויים על בורגול
שורשים ופקעות צלויים על בורגול
שורשים ופקעות צלויים על בורגול
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
המרכיבים
  • 500 גרם בורגול, שטוף
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
לירקות
  • 6 גזרים, כתומים או צהובים, קלופים וחצויים לאורכם
  • 3 שומרים בינוניים, חתוכים לרבעים
  • 4 סלקים בינוניים, קלופים וחצויים
  • 6 בטטות, חצויות לאורך
  • 6 תפוחי אדמה, חצויים לאורך
  • 1 ראש שום, חצוי לרוחב
  • 5 ענפי תימין + עוד כמה ענפים לקישוט
לרוטב
  • 1/3 כוס סילאן
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפיות חרדל (חלק או גרגירים)
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
ההכנה
1. שמים את הבורגול בסיר, מכסים במים כך שיגיעו לגובה של 4 ס"מ מעל הבורגול, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית־נמוכה ומבשלים עוד 20 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
3. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים היטב.
4. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה. מפזרים בה את הבורגול בשכבה אחת. מניחים עליו את כל הירקות ומניחים עליהם את גבעולי התימין. יוצקים את הרוטב על הירקות (חלקו ייספג קצת בבורגול).
5. צולים 10 דקות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים 20 דקות נוספות. מסירים את הרדיד וצולים עוד כ־10 דקות, עד שהירקות רכים וזהובים מאוד.
6. מקשטים בגבעולי תימין טרי ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד יום, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button