מנה שהיא כיפית כמו שהיא טעימה ומזינה, והיא מתאימה לאמצע השבוע וגם לארוחת שישי. במשתתפים: פילטים טריים של דג, איזה שתרצו - סלמון או דג לבן (כמו בורי או דניס), בטטות שנותנות "גוף" ומתיקות עדינה וירוקים מרעננים, כמו שעועית או ברוקולי ואפילו אפונה ירוקה (כולם יכולים להגיע היישר מהמקפיא). מגישים עם אורז ליד.
המרכיבים
(4 מנות)
- 3 בטטות, קלופות ופרוסות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 1 בצל סגול, קלוף וחתוך ל־8 פלחים
- מלח, פלפל שחור, כ־1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- 4 פילטים (200-250 גרם כל אחד) דג לבן או סלמון
- כ־250 גרם ירקות ירוקים (שעועית ירוקה, ברוקולי או אפונה), מופשרים קלות לפי הצורך
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. מניחים בתבנית את הבטטות והבצלים, מתבלים במלח, בפלפל ובצ'ילי הגרוס. יוצקים 1/2 1 כפות משמן הזית ו־2 כפות ממיץ הלימון. צולים כ־40 דקות, עד שהבצלים מזהיבים והבטטה מתרככת (בודקים בנעיצת מזלג). מוציאים את התבנית, לא מכבים את התנור.
3. מניחים את נתחי הדג על הבטטות והבצלים, כשצד העור פונה מטה. מוסיפים את הירק הירוק. מתבלים בעוד מלח ופלפל ומזלפים את יתרת שמן הזית ומיץ הלימון. מחזירים לתנור וצולים 10-8 דקות, עד שהדג עשוי. מוציאים ומגישים חם (אפשר לשמור עד יומיים, במקרר).