המרכיבים (4 מנות)
- 4 כרעי עוף, מחולקות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
- 1/2 כוס מים
- 5 שיני שום, קלופות וחצויות
- 1 שורש סלרי, חתוך גס
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
- אפשרות: 4 יחידות ארטישוק ירושלמי, קלופות וחתוכות גס
- 1 כפית גדושה כורכום
- 1 כפית כמון
- מים רותחים
- 8 תפוחי אדמה קטנים (או 4 גדולים, חצויים), קלופים
- 12-8 משמשים מיובשים
ההכנה
1. זורים על נתחי העוף מלח ופלפל. מחממים את שמן הזית בסיר רחב וצורבים את הכרעיים 4-3 דקות מכל צד, עד השחמה. מוציאים אותן לקערה.
2. באותו סיר (בלי לנקות ובלי להוסיף שמן), מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את המים ומחממים תוך גירוד קרקעית הסיר בכף עץ. מוסיפים את השום, את הסלרי ואת הגזר (ואת הארטישוק הירושלמי, אם משתמשים), מוסיפים מעט מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם במשך 4-3 דקות. מוסיפים את הכורכום והכמון ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את נתחי העוף עם המיצים שנקוו בקערה. מוסיפים מים רותחים כך שכמעט יכסו את תכולת הסיר. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת המשמשים. בוזקים מעט מלח ופלפל על תפוחי האדמה, מכסים ומבשלים עוד 40-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים והנוזלים מצטמצמים. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.