אורז מיליון אוצרות עם פרגיות

טעימים אחד אחד: שני מתכוני אורז מושלמים לראש השנה

אין ארוחה חגיגית בלי אורז, ואם מכינים - אז למה לא שני סוגים? רחלי קרוט, בעלת הבלוג "קרוטית", מציעה צמד מתכונים שיפתיעו את האורחים - עם פרגיות או עם ירקות ונטיפי ביצים

רחלי קרוט, מוגש מטעם תבליני גרשון - יבואנים בלעדיים, אורז לאל קילה
פורסם:

אורז מיליון אוצרות עם פרגיות

25 דקות הכנה | קל להכנה | בשרי | 10 מנות
מצרכים:
  • 2 כוסות אורז בסמטי LAL QILLA לבן
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים לבנים קלופים
  • 500 גרם קוביות/ רצועות פרגית
  • ½ כוס שקדים פרוסים או גפרורי שקדים
  • ½ כוס צימוקים
  • ½ כוס צנוברים
  • 2/3 כפית קינמון
  • 2/3 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות גדושות סילאן
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. שמים את האורז בקערה וממלאים בהרבה מים. מאפשרים לאורז לספוג את המים במשך חצי שעה או עד שעתיים.
2. קוצצים את הבצלים לקוביות ומטגנים בסיר סוטאז' בקוטר 28 ויותר עד הזהבה עדינה.
3. מוסיפים את הפרגיות וממשיכים לטגן עד שהן משנות את צבען ומזהיבות מעט.
4. מוסיפים את השקדים, הצימוקים והצנוברים ומטגנים יחד במשך 15 דקות או עד שהשקדים והצנוברים מזהיבים.
5. מתבלים בקינמון, בהרט, מלח וסילאן ומערבבים.
6. מסננים היטב את האורז ומוסיפים לסיר. מערבבים בעדינות. מוזגים פנימה 5 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה, עם מכסה סגור, במשך שעה או עד שהאורז רך לגמרי.
7. מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים.


אורז משובץ בירקות ונטיפי ביצים

15 דקות הכנה | קל להכנה | 10 מנות | פרווה
3 צפייה בגלריה
 אורז משובץ בירקות ונטיפי ביצים
 אורז משובץ בירקות ונטיפי ביצים
אורז משובץ בירקות ונטיפי ביצים
(צילום: אבישג שאר ישוב)

מצרכים:
  • 2 כוסות אורז בסמטי LAL QILLA SUPREME (ירוק)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 2/3 כוס גרגירי תירס
  • 1 ו־1/2 כוסות אפונה וגזר (קפואים)
לשדרוג האורז:
  • 3 כפות רוטב סויה כהה
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 3-2 ביצים טרופות
אופן ההכנה:
1. מניחים את האורז בקערה וממלאים בהרבה מים. מאפשרים לאורז לספוג את המים במשך שעה או עד 3 שעות. מסננים מכל הנוזלים.
2. לסיר סוטאז’ בקוטר 28 ומעלה יוצקים את שמן הזית ומוסיפים את האורז. מערבבים מעט.
3. מוסיפים 5 כוסות מים רותחים וכפית גדושה מלח ומבשלים ביחד, על אש נמוכה־בינונית, במשך רבע שעה.
4. מוסיפים פנימה את התירס, האפונה והגזר ומערבבים. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מוכן. זה לוקח בערך 40 דקות. אם האורז לא מוכן אחרי 40 דקות, ממשיכים לבשל על אש קטנה.
5. כשהאורז רך, סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
6. בשלב הזה ניתן להגיש את האורז כפי שהוא, ילדים מאוד אוהבים אותו ככה, ואפשר לשדרג. כאן הפכתי מחצית מהאורז למעין מוקפץ מהיר: מעבירים מחצית מכמות האורז לסיר סוטאז’ או לווק גדול ומוסיפים סויה, טריאקי, רוטב צ’ילי ושמן שומשום. מערבבים על אש בינונית.
7. מפנים מקום באמצע ומוסיפים את הביצים הטרופות. נותנים להן מעט להיצרב ומערבבים מדי פעם עד שנוצרים נטיפי ביצים. מערבבים הכול יחד ומגישים.
3 צפייה בגלריה
האורז של לאל קילה
האורז של לאל קילה
האורז של לאל קילה
(צילום: אבישג שאר ישוב)

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button