שף
שף
מאפה חצילים על בצק פילו

טבעוני: חציל קלוי על פילו

בצק מוכן, קצת טחינה, חציל טעים ותוספת של ירק - וקיבלתם מאפה טעים ומרשים שמכינים בקלות

פורסם:
המנה הזו יפהפייה, וכשמה כן היא: פרוסת חציל קלוי המונחת על שכבה דקיקה וקריספית של פילו עם טחינה (ששמים לפני ואחרי האפייה). כל מה שנשאר לעשות זה לבחור אם לשלב פרוסות עגבנייה או עלי רוקט טריים (או, כמובן, את שניהם). מומלץ לחתוך את המאפה לסלייסים עם גלגלת פיצה.
המרכיבים (כ־3 מנות)
  • 1 חציל צר
  • שמן זית
  • מלח גס
  • 6 דפי פילו
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 עגבנייה או כ־2 כוסות עלי רוקט
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־250 מעלות, ללא טורבו.
2. קולפים את החציל לסירוגין (פס כן, פס לא). פורסים אותו לאורכו לפרוסות בעובי כ־3-2 ס"מ. חורצים בפרוסות (לא לכל עומקן) דוגמת שתי וערב. מברישים אותן בשמן זית ובוזקים מלח גס.
3. מניחים את פרוסות החציל על רשת התנור וצולים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד (אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר).
4. מורידים את חום התנור ל־170 מעלות, מומלץ במצב טורבו.
5. פורסים דף פילו על משטח העבודה. מברישים אותו במעט שמן זית ומזליפים עליו בחופשיות כפית טחינה גולמית. מקפלים אותו לשניים. מכינים כך דף נוסף. מניחים אותם זה על זה, מעט באלכסון, ומניחים בתבנית. מזליפים עוד מעט טחינה ושמן זית. אם משתמשים בעגבנייה, מניחים פרוסות ממנה במרכז הבצק ועליהן מניחים מהחציל. אוספים ומקווצ'צ'ים את שולי דפי הפילו סביב החציל, כך שתיווצר מעין מסגרת. מכינים באותו אופן את יתרת הדפים והחצילים.
6. אופים כ־10 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים. אם משתמשים ברוקט, מפזרים עלים על המאפה. מגישים חם.
  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור שאריות עד 4 ימים במקרר ולחמם לפני ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button