אם אין אז...
- אפשר להחליף את הזיתים בעגבניות מיובשות, רבעי ארטישוק או בלימון כבוש.
- אפשר להחליף את הטונה בגבינת ברי, בגבינת חלומי צלויה או בטופו צלוי.
המרכיבים (6 מנות)
- 300 גרם פסטה קצרה, מומלץ פנה או פוזילי
- 1 קופסה תירס גמדי
- 1/2 קופסה לבבות דקל
- 1/2 כוס זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים
- 1 קופסה טונה מעושנת
לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 2 כפות חרדל גרגירים
- 1 שן שום, כתושה
- 1/2 כפית סוכר חום
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים לצינון (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
2. חוצים את התירס הגמדי לאורכו ופורסים את לבבות הדקל. מעבירים לקערה ומוסיפים את הפסטה. מוסיפים גם את הזיתים ומניחים את נתחי הטונה על הסלט.
3. הרוטב: שמים בצנצנת את כל מרכיביו ומערבבים היטב. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. משהים רבע שעה, לספיגת טעמים, ומגישים.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר.