כבר יותר מ־30 שנה אני מכינה את העוגה הזאת, ובכל פעם מחדש אני מופתעת מהאיכות שלה בהתחשב בפשטות המרכיבים. כן, יש בה המון ביצים – אבל זה הסוד שלה. בזכותן העוגה אוורירית. לגרסה חגיגית במיוחד אפשר לחצות אותה לשתיים, למלא ולצפות בקרם שוקולד וגם לקשט בממתקים שונים.
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ)
- 10 ביצים
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה או שמן סויה
- 1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקה להכנת שוקו
- 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות בתוכנית טורבו. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים כ־3 דקות במהירות בינונית, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. מזליפים פנימה את השמן בזרזיף דק, תוך כדי הקצפה, ומערבלים עוד כ־2 דקות, לקרם בהיר ותפוח. עוצרים את המערבל. מנפים פנימה את אבקת השוקו ואת הקמח ומערבלים קצרות במהירות נמוכה, לקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
3. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים שעתיים לפחות. מגישים.
- איך שומרים? עד יומיים בטמפרטורת החדר או עד שבועיים במקפיא.