שף
שף
הפינה המתוקה: מבחר עוגות נהדרות לפסח ולכל מועד

מבחושה ברגע ועד מרנג עם קרם: חמש עוגות מנצחות לפסח

בעד חמש עוגות - כולן ללא גלוטן ויכולות להיות חלביות או פרווה - דיברה אופה: זאת עם השוקולד וזאת שמוכיחה שהשקעת, זאת שיגידו עליה וואו, זאת שתמיד מצליחה וגם זאת שהכנת בדקה. נעמה רן נותנת בהן סימנים

עודכן:

טבעונית או חלבית ועם שוקולד: בראוניז עם קרם אוכמניות ופירות

שילוב מעולה של טעמים, מרקמים וגם צבעים. אפשר גם בלי סוכר מוסף: משתמשים בתחליף סוכר ובשוקולד ללא סוכר.
6 צפייה בגלריה
בראוניז עם קרם אוכמניות ופירות
בראוניז עם קרם אוכמניות ופירות
בראוניז עם קרם אוכמניות ופירות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (תבנית 30X20 ס"מ או בקוטר 28-26 ס"מ)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 2 בננות מעוכות (לגרסה לא טבעונית: 3 ביצים)
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) משקה חלב צמחי (או רגיל)
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת קקאו
  • 1/3 כוס (כ־30 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 200 גרם שוקולד מריר
לקרם
  • 1 גביע גבינת שמנת טבעונית או חלבית
  • 1/2 כוס אוכמניות טריות או מופשרות
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • להגשה: פירות טריים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערת מעבד המזון (אפשר גם לערבב ידנית) את כל מרכיבי הבראוניז למעט השוקולד. מעבדים לעיסה אחידה.
3. ממיסים את השוקולד בהדרגה (במיקרוגל או בסיר אדים כפול), עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים לעיסה ומערבבים היטב.
4. יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים 30-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ופניה יבשים. מוציאים ומניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד 3 חודשים מראש ולשמור במקפיא).
5. הקרם: שמים את כל מרכיביו בבלנדר או במעבד המזון וטוחנים לקרם אחיד (אפשר להכין עד יום־יומיים מראש ולטרוף היטב לפני השימוש).
6. מורחים את הקרם על הבראוניז ומפזרים פירות חתוכים. מגישים.
  • איך שומרים? את העוגה השלמה – עד 3 ימים, במקרר.

פרווה או חלבית ומתערבבת ברגע: עוגת קוקוס ואננס

בחושה נהדרת ורעננה, שמכינים בערבוב בקערה אחת. אין אננס? אפשר גם בלעדיו, ואפשר להחליף אותו בפירות אחרים, לפי הטעם.
6 צפייה בגלריה
עוגת קוקוס בחושה עם אננס
עוגת קוקוס בחושה עם אננס
עוגת קוקוס בחושה עם אננס
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (תבנית בקוטר 28 ‬ס"מ)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים, גודל L, טרופות
  • 1/2‬ כוס (120 מ"ל) חלב או משקה צמחי, או מיץ תפוזים (אפשר לשלב גם מיץ לימון)
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 1‬ כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1/2‬ כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 1 כוסות קוקוס (כ־135 גרם) טחון
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2‬ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/8‬ כפית מלח
  • 300 גרם אננס, מופשר, טרי או משומר, חתוך לקוביות קטנות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את השמן, הסוכר, תמצית הווניל, הביצים והחלב (או תחליפיו) וטורפים. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט האננס, ומערבבים.
3. מסננים את האננס מנוזלים עודפים. מוסיפים לקערה ומערבבים קלות, לפיזור אחיד.
4. יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים כ־45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים. מגישים.
איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.

פרווה או חלבית ותמיד מעוררת וואו: עוגת מרנג וקרם לימון

האם פסח הוא פסח ללא מרנג? הגרסה שלפניכם רעננה במיוחד עם קרם לימון ופירות. רק הביאו בחשבון שזו עוגה שלא נחתכת בצורה מדויקת ומתאימה יותר לחלוקה חופשית בעזרת כף.
6 צפייה בגלריה
עוגת מרנג וקרם לימון
עוגת מרנג וקרם לימון
עוגת מרנג וקרם לימון
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (עוגה בקוטר 26 ס"מ)
למרנג
  • 4 חלבונים מביצים בגודל L (בחלמונים נשתמש לקרם)
  • קורט מלח
  • 1/3 1 כוסות (כ־260 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כפית חומץ או מיץ לימון
  • 2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור
לקרם
  • 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
  • 4 חלמונים
  • 2/3 כוס חלב או משקה צמחי
  • קליפה מגוררת מ־2 לימונים
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ לימון
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • להרכבת המנה: כ־2 כוסות פירות טריים חתוכים
ההכנה
1. המרנג: מחממים את התנור ל־150 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. שמים בקערת המערבל את החלבונים והמלח ומקציפים. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת סוכר הווניל. מקציפים עד שמתקבל קצף חלק ויציב (6-5 דקות). לקראת הסוף, מוסיפים את החומץ (או הלימון) והקורנפלור ומקציפים עד שהם נטמעים.
3. משרטטים על נייר אפייה שני עיגולים בקוטר 26 ס"מ ומניחים בתבנית כך שהצד המצויר פונה מטה. בעזרת כף, ממלאים את העיגולים בקצף, בשכבה בגובה כ־2 ס"מ.
4. מכניסים את התבנית לתנור ומנמיכים את חומו ל־100 מעלות. אופים כשעתיים בלי לפתוח את הדלת. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתוכו עד שהתנור צונן. מוציאים (אם צריך, מניחים למרנג עד שהוא צונן לגמרי. אפשר להכין עד חודש מראש ולשמור בכלי אטום).
5. הקרם: טורפים בסיר קטן את הסוכר והחלמונים. מוסיפים את החלב, קליפת הלימון ו־1/2 כוס ממיץ הלימון וטורפים. שמים בכלי נפרד את יתרת המיץ ואת הקורנפלור וטורפים היטב. מוסיפים את תמיסת הקורנפלור לסיר ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהקרם מסמיך (7-5 דקות). מסירים מהכיריים, מניחים ניילון נצמד על פני הקרם עצמו ומאחסנים כשעתיים במקרר (אפשר להכין עד 4 ימים מראש).
6. מקציפים את השמנת לקצפת. מוציאים את הקרם וטורפים למרקם חלק. מוסיפים לו 1/3 מהקצפת וטורפים. מוסיפים את יתרת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול.
7. הרכבת העוגה: מניחים את אחד מעיגולי המרנג על צלחת הגשה. מורחים עליו מחצית מכמות הקרם ומפזרים מחצית מהפירות. יוצרים כך שכבה נוספת. מגישים.
  • איך שומרים? את העוגה השלמה - עד 4 ימים, במקרר.

פרווה או חלבית ותמיד מצליחה: עוגת תפוחים בלתי נראית

העוגה המופלאה הזו, צרפתית במקור, נקראת Invisible cake משום שהיא עשוייה פרוסות תפוחים דקיקות שהופכות כמעט בלתי נראות באפייה. היא נחתכת יפה יותר כשהיא צוננת, אז אם זה חשוב – צננו, חתכו למנות וחממו אותן לפני ההגשה. לגרסה ללא סוכר מוסף, החליפו את אבקת הסוכר בתחליף סוכר. ואם תכפילו כמויות, תוכלו לאפות את העוגה בתבנית 30X20 ס"מ.
6 צפייה בגלריה
עוגת תפוחים בלתי נראית
עוגת תפוחים בלתי נראית
עוגת תפוחים בלתי נראית
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (תבנית 20X15 ס"מ)
  • 3 ביצים
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) חלב או משקה צמחי
  • 3 כפות שמן (או 45 גרם חמאה מומסת)
  • 1/2 כוס (70 גרם)קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית מחוקה
  • קינמון טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 5 תפוחי עץ גדולים, מומלץ מזן פינק ליידי, גאלה או חרמון, קלופים ומגולענים
  • אפשרות להגשה: סירופ מייפל, פקאן קלוי קצוץ
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים את הביצים בקערה וטורפים אותן היטב. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט התפוחים, וטורפים היטב לבלילה חלקה ודלילה (כמו של קרפ).
3. פורסים את התפוחים דק־דק לפרוסות בעובי כ־2 מ"מ (מומלץ במעבד מזון או במנדולינה). מוסיפים אותם לבלילה ומערבבים בעדינות לכיסוי מלא.
4. מעבירים מחצית מהתפוחים לתבנית ומהדקים היטב. מעבירים את המחצית השנייה ומהדקים גם אותה. יוצקים עליהם את שאריות הבלילה.
5. אופים שעה. אם התפוחים מזהיבים לפני תום האפייה, מניחים על פני העוגה באופן רופף רדיד אלומיניום או נייר אפייה. מוציאים. מגישים חמים, אם רוצים – בתוספת מייפל ופקאן.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה.

פרווה או חלבית ומעידה שהשקעת: חיתוכיות שוקולד ללא אפייה עם מרציפן ומרמלדת פירות יער

ממתק אלגנטי מתוק־חמצמץ. לגרסת מבוגרים מוסיפים אלכוהול למרקחת. אפשר גם בלי סוכר מוסף: משתמשים בשוקולד ומרציפן ללא תוספת סוכר ואת המרמלדה פשוט מחליפים בריבה עם 100% פרי.
6 צפייה בגלריה
ללא אפייה: חיתוכיות שוקולד עם מרציפן ומרמלדה
ללא אפייה: חיתוכיות שוקולד עם מרציפן ומרמלדה
ללא אפייה: חיתוכיות שוקולד עם מרציפן ומרמלדה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (תבנית 25X20 ס"מ)
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות שמנת מתוקה חלבית או צמחית, או קרם קוקוס
  • 200 גרם מרציפן
  • לקימוח: אבקת סוכר
למרמלדת פירות היער
  • 300 גרם פירות יער קפואים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 כפות מים או נוזלים מפירות היער
  • קורט מלח
  • 3 כפות אבקת ג'לי בטעם תות או משמש
  • אפשרות: 3 כפות ליקר תפוזים או רום או ברנדי
ההכנה
1. המרמלדה: שמים בסיר קטן את פירות היער, הסוכר, המים והמלח ומבשלים על להבה קטנה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס ומתקבל מרקם מעט סמיך (כ־15 דקות). מסירים מהכיריים, מוסיפים מיד את אבקת הג'לי ומערבבים היטב. מניחים לצינון. אם רוצים, לאחר כ־15 דקות צינון מוסיפים את המשקה האלכוהולי ומערבבים.
2. ממיסים את השוקולד והשמנת בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול, עד שאפשר לערבב לקרם חלק.
3. מרפדים את התבנית בניילון נצמד כך ששוליו יחרגו מדופנות התבנית. יוצקים לתבנית מחצית מהשוקולד המומס ומורחים לכיסוי אחיד. מאחסנים במקפיא 30 דקות.
4. "מקמחים" את משטח העבודה באבקת סוכר. מניחים עליו את המרציפן ומרדדים אותו למלבן בגודל התבנית. מעבירים לתבנית, על השוקולד. מורחים את המרמלדה על המרציפן ומיישרים. מאחסנים במקפיא 30 דקות.
5. אם צריך, מחממים מחדש את קרם השוקולד שנותר (מומלץ מעל כלי עם מים רותחים, כך שיימס מהאדים). יוצקים אותו על המרמלדה ומיישרים בזריזות, לפני שהוא יתקשה. מכסים ומאחסנים במקפיא 30 דקות לפחות.
6. מוציאים מהתבנית בעזרת שולי הניילון. חותכים למרובעים. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 חודשים במקפיא או עד חודש במקרר.
פורסם לראשונה: 09:36, 25.04.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button