שף
שף
פאייה דגים וכרובית

פאייה דגים וכרובית

ארוחה שלמה בסיר אחד: שילוב כיפי בין אורז לדגים, שבו כל אחד מהמרכיבים משפיע לטובה על האחר

עודכן:
המרכיבים (8 מנות)
  • 6 כפות שמן
  • 8 פילטים (100 גרם כל אחד) של דג סלמון או כל דג לבן, חתוכים לנתחים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2-1 כפיות מיץ לימון
  • 3 בצלים, קלופים וקצוצים דק
  • פרחים מ־1/2 כרובית, פרוסים לפרוסות
  • 4 גזרים, קלופים, חתוכים למקלונים באורך 2–3 ס"מ
  • 4 כוסות אורז ארוך (מומלץ פרסי או יסמין), שטוף ומסונן
  • 3 כפיות כורכום טחון
  • 1/2 4 כוסות מים או ציר עוף + אפשרות לעוד קצת
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה דק
  • אפשרות להגשה: רבעי לימון
ההכנה
1. מחממים מחצית מכמות השמן בסיר גדול ורחב. מתבלים את נתחי הדגים במעט מהמלח והפלפל ובמיץ הלימון. מכניסים לסיר וצולים אותם כ־5 דקות על להבה בינונית־גבוהה, עד שהם מזהיבים היטב מכל הצדדים. מעבירים את הדגים לכלי אחר.
2. מוסיפים לסיר (אין צורך לנקות) את יתרת השמן. מוסיפים את הבצל, הכרובית והגזר ומטגנים כ־10 דקות על להבה בינונית־נמוכה, עד שהבצל שקוף והירקות רכים. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה, תוך ערבוב, עד שהאורז הופך שקוף. מתבלים במלח, בפלפל ובכורכום ומערבבים.
3. מסדרים את נתחי הדג הצלויים כך שיהיו שקועים קצת בתוך האורז, זה לצד זה. יוצקים את המים (או את ציר העוף). מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20-15 דקות, עד שהנוזלים נספגים לחלוטין באורז והוא מוכן (אם צריך, מוסיפים עוד מים או ציר עוף). משהים בסיר מכוסה 10 דקות.
4. ההגשה: זורים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חמים, מומלץ בתוספת רבעי לימון.
פורסם לראשונה: 08:36, 15.10.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button