המרכיבים
(כ־60 יחידות)
- 1 גביע (200 מ"ל) אשל או לבן או יוגורט 3% שומן ומעלה
- 1 ביצה בגודל L
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
- לזרייה: אבקת סוכר, קינמון טחון
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. שמים בקערה את כל מרכיבי הסופגני־עוגיות למעט הקמח וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, בהדרגה, וטורפים לעיסה חלקה. מעבירים את העיסה לשקית זילוף (או שקית מתאימה אחרת), וגוזרים בה חור קטן. מזלפים בתבנית תלוליות קטנות, במרווחים של כ־1 ס"מ זו מזו.
3. אופים כ־10 דקות, עד שהסופגני־עוגיות מתייצבות ומזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון קל. בוזקים עליהן אבקת סוכר וקינמון. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים במקרר. מחממים קלות לפני ההגשה.
לגרסה חגיגית במיוחד מגישים לצד קרם שמנת חמוצה: שמים בקערה 1 גביע שמנת חמוצה 15% שומן, 2 כפות אבקת סוכר ו־1/2 כפית תמצית וניל, וטורפים היטב לקרם אוורירי וחלק.