עוגיות נימוחות שמתאימות לטבילה במשקה חם. אפשר להפוך אותן לעוגיות סנדוויץ' בעזרת ריבה או ממרח טעים אחר .
המרכיבים
(כ־25 יחידות)
- 120 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים, מומלץ טבעית
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר, כמו דמררה
- 2 ביצים
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
ההכנה
1. שמים בקערת המערבל (עם וו גיטרה או עם בלון הקצפה) את החמאה, חמאת הבוטנים והסוכר ומערבלים במהירות גבוהה כ־2 דקות. מורידים את מהירות המכשיר לבינונית, מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.
2. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ־2 ס"מ ומניחים בתבניות ברווח של כ־3 ס"מ זה מזה. בלחיצת מזלג, פוחסים מעט את הכדורים ומטביעים בהם דוגמה.
3. מאחסנים את התבניות במקרר במשך כ־15 דקות (או 6-5 דקות במקפיא).
4. בינתיים מחממים את התנור ל־175 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
5. אופים את העוגיות כ־15 דקות, עד שהן מזהיבות והופכות יציבות למגע. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
- זמן הכנה: כ־20 דקות (לא כולל אפייה)
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? כשבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר