שף
שף
מוקפצים ירוקים בסגנון אסייתי

ירוק אנד רול : מבחר מתכונים מהירים עם ירקות ירוקים

ברוקולי מוקפץ בסגנון אסייתי, שייק תרד ופירות או סטייק כרוב אפוי בתנור הם רק חלק מהדרכים הטעימות להעשיר את הארוחה בירקות ירוקים. לא תנסו?

פורסם:

מוקפצים: ירוקים בסגנון אסייתי

כמה דקות ליד המחבת, והמנה מוכנה: תוספת מושלמת לצד כל עיקרית כמעט, ואפשרות לארוחה קלילה. אפשר להוסיף או להחליף ירקות לפי הטעם והמלאי – התוצאה תמיד טעימה.
המרכיבים (כ־4 מנות תוספת)
  • 1 ברוקולי טרי
  • 1 כוס אפונת שלג
  • 2 באק צ'וי
להקפצה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • אפשרות: כ־1/2 כפית פלפל צ'ילי קצוץ
  • 3-2 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • להגשה: בזיליקום וכוסברה, קצוצים
ההכנה
1. מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים ופורסים את הגזע לרצועות דקות.
2. מכינים קערה גדולה עם מים רותחים וקערה נוספת עם מי קרח. מכניסים את הברוקולי למים הרותחים וחולטים 3-2 דקות. מעבירים אותו לקערת מי הקרח, לעצירת הבישול. מסננים.
3. מסירים את הקצוות של תרמילי האפונה וחוצים אותם. פורסים את הבאק צ'וי לאורכו, לרבעים או לשמיניות.
4. ההקפצה: מחממים היטב את שמן השומשום במחבת גדולה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ואת הצ'ילי (אם רוצים) ומטגנים כדקה. מוסיפים את הברוקולי ואת תרמילי האפונה ומקפיצים כ־2 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את הטריאקי, הסויה ומיץ הלימון ומקפיצים כ־2 דקות נוספות. מוסיפים את הבאק צ'וי, מקפיצים עוד כדקה. מסירים מהכיריים.
5. מעבירים את הירקות לקערה, מוסיפים את הבזיליקום והכוסברה ומגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים (במיקרוגל או במחבת) לפני ההגשה.
הצעה להחלפה: את אפונת השלג אפשר להחליף בשעועית רחבה. במקרה כזה חותכים את התרמילים ל־3 מקטעים וחולטים ביחד עם הברוקולי. את הבאק צ'וי אפשר להחליף בכ־4 עלי מנגולד פרוסים לאורכם (כולל השדרה)

צלויים: חצאי זוקיני צרובים עם פרוסות אפרסמון

מנת רושם קלילה שמכינים בזריזות ומגישים באלגנטיות. אפשר להחליף את האפרסמון בכל פרי אחר (נקטרינה, מנגו, תאנים וכדומה), ואפשר להחליט אם צורבים גם את הפירות – חלק מהם או בכלל לא. לגרסה טבעונית ותרו על הגבינה והיוגורט – המנה תהיה מצוינת גם בלעדיהם.

5 צפייה בגלריה
 חצאי זוקיני צרובים עם פרוסות אפרסמון
 חצאי זוקיני צרובים עם פרוסות אפרסמון
חצאי זוקיני צרובים עם פרוסות אפרסמון
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

המרכיבים (4 מנות)
  • 1 כף שמן זית
  • 1-1/2 אפרסמון, פרוס דק
  • 4 זוקיני, חצויים לאורכם
להרכבת המנה
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם ( או 1 כפית חומץ בלסמי + 1 כפית דבש)
  • מלח, פלפל שחור
אפשרות:
  • כ־2 כפות יוגורט
  • אפשרות לעיטור: בזיליקום קצוץ/ מיקרו בזיליקום
ההכנה
1. מחממים היטב את שמן הזית במחבת. מניחים בה את הזוקיני כשהצד החתוך פונה מטה. צורבים 3-2 דקות, עד שנראים סימני צריבה. הופכים וצורבים כ־2 דקות נוספות. מוציאים מהמחבת. אם רוצים, צורבים חלק מפרוסות האפרסמון, כחצי דקה עד דקה מכל צד.
2. מעבירים את הזוקיני לצלחת הגשה ומוסיפים את האפרסמון (צלוי
ו/או טרי). מפזרים עליהם את קליפת הלימון והפרמזן. מזלפים את שמן הזית, מטפטפים מעט בלסמי וזורים מלח ופלפל. אם רוצים, מוסיפים תלוליות קטנות של יוגורט ועלים. מגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.
איך שומרים? את הזוקיני והפרי הצרוב – עד 4-3 ימים, במקרר. את הרכבת המנה יש לעשות לפני ההגשה.

טחונים: שייק ירוקים

בסיס מצוין לשינויים ולגיוונים, והתחלה בריאה ליום פעילות.
5 צפייה בגלריה
שייק ירוקים
שייק ירוקים
שייק ירוקים
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

המרכיבים (4-3 כוסות)
  • 1 כוס דחוסה של עלי תרד או בייבי תרד טריים
  • חופן גדול של עלי נענע
  • 2 תפוחים ירוקים, בקליפתם, מגולענים
  • 2 פרוסות ג'ינג'ר בעובי 1/2 ס"מ, קלופות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס ענבים ירוקים, קוביות מלון או אגס מגולען
  • 2 כפות מייפל טבעי או סילאן, או 2-1 תמרי מג'הול מגולענים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים קרים
  • 1 כוס קרח
ההכנה
שמים הכל בקערת הבלנדר ומעבדים למרקם אחיד. מגישים מיד.

טריים: סלט ירוקים קראנצ'יים

מצוין כשלעצמו בתפקיד ארוחה קלילה ונהדר גם כתוספת בארוחה מורכבת יותר.

5 צפייה בגלריה
 סלט ירוקים קראנצ'יים
 סלט ירוקים קראנצ'יים
סלט ירוקים קראנצ'יים
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

המרכיבים (3-2 מנות)
  • 4-3 ענפי סלרי אמריקאי
  • 2 ענפי בצל ירוק
  • 1 תפוח ירוק (רצוי מזן גרני סמית)
  • 3 כוסות עלים של עשבי תיבול טריים (נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
  • חופן גרעיני דלעת
  • חופן גוג'י ברי או חמוציות
לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 4-3 כפות מיץ לימון
  • 1/4 שן שום, כתושה
  • 1/2 1 כפיות דבש
  • מלח, פלפל שחור
  • להגשה: 2 כפות טחינה גולמית
ההכנה
1. מסירים את העלים מענפי הסלרי וקוצצים כמחציתם (ביתרה אין צורך). את ענפי הסלרי פורסים דק. חותכים את הבצל הירוק למקטעים באורך 4-3 ס"מ. מגלענים את התפוח וחותכים אותו למקלונים ו/או חצאי עיגול. מעבירים הכל לקערה ומוסיפים את עשבי התיבול.
2. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים היטב (אפשר להכין עד יום מראש ולאחסן במקרר).
3. יוצקים את הרוטב על הסלט. מוסיפים חלק מגרעיני הדלעת והגוג'י ברי. מערבבים היטב. מזלפים את הטחינה הגולמית, מפזרים את יתרת הגרעינים והגוג'י ברי ומגישים מיד.
איך מתארגנים מראש? את עלי הסלרי, הבצל הירוק ועשבי התיבול אפשר לקצוץ עד יומיים מראש ולשמור בשקית סגורה בתוספת נייר סופג. את התפוחים ואת ענפי הסלרי אפשר לפרוס עד 4 שעות מראש, לטפטף עליהם מיץ לימון ולשמור בכלי סגור עם מי קרח.

אפויים: "סטייק" כרוב בתנור

פרוסת כרוב בתנור, בתוספת עדשים מבושלות וקייל טרי, מוגשות עם עגבניות מרוסקות וטחינה – מנה טבעונית, משביעה ובריאה.
5 צפייה בגלריה
"סטייק" כרוב בתנור
"סטייק" כרוב בתנור
"סטייק" כרוב בתנור
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

המרכיבים (4 מנות)
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות
  • מלח
  • 1 כרוב לבן קטן
  • 3-2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור
  • אפשרות: 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
להרכבת המנה
  • 4-3 עלי קייל או מנגולד
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 2 עגבניות
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • שמן זית
ההכנה
1. שמים את העדשים בקערה, יוצקים מים כך שיכסו כ־2 ס"מ מעליהם ומשרים כ־10 דקות. מסננים.
2. מעבירים את העדשים לסיר. יוצקים מים כך שיכסו 5 ס"מ מעליהם. מביאים לרתיחה, מוסיפים כ־1/4 כפית מלח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 12-10 דקות, עד שהעדשים נגיסות. מסננים ומניחים בצד.
3. בינתיים מחממים את התנור ל־220-200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
4. קוטמים את תחתית הכרוב (אין בה צורך). פורסים אותו לפרוסות בעובי 2-1 ס"מ, מקפידים שיישארו שלמות. מניחים את פרוסות הכרוב בתבנית, מזלפים עליהן את שמן הזית וזורים מלח, פלפל וזרעי כוסברה (אם רוצים).
5. אופים את הכרוב (במרכז התנור) 20-15 דקות. בתום הזמן מעלים את התבנית למדף העליון בתנור, מעבירים את התנור למצב גריל ומעלים את חומו ל־250 מעלות. צולים 5-2 דקות נוספות, עד שקצות הפרוסות משחימות. מוציאים.
6. הרכבת המנה: בזמן שהכרוב נאפה, חותכים את עלי הקייל (או המנגולד. אם משתמשים בקייל, מומלץ להסיר את השדרה שבמרכז העלים). קוצצים את הבזיליקום והפטרוזיליה ומניחים בצד. חוצים את העגבניות ומגררים אותן לקערית (ללא הקליפה).
7. מניחים פרוסת כרוב בכל צלחת ולצידה כ־2 כפות עדשים. מוסיפים מהעגבנייה המגוררת, עלי הקייל והעשבים הקצוצים. מזלפים מעט טחינה ושמן זית, זורים מלח ופלפל. מגישים.
איך שומרים? את הכרוב הצלוי ואת העדשים – עד 4 ימים, במקרר (מומלץ לחמם לפני ההגשה). מרכיבים את המנה בסמוך להגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button