שף
שף
קציצות עם זיתים  בסגנון מרוקאי

קציצות עם זיתים בסגנון מרוקאי

הקציצות האלה הן טעימות היישר מהמקרר וגם אחרי חימום - עם לחם לבן טרי או עם אורז

פורסם:
המרכיבים (8 מנות)
לקציצות
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לטיגון: שמן
לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1 פלפל אדום, נקי מגרעינים וחתוך לרצועות
  • 3 עגבניות, מרוסקות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 3/4 כוס מים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 לימון, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כוס (150 גרם) זיתים מגולענים, שטופים היטב
  • להגשה: 1/2 כוס כוסברה קצוצה

ההכנה
1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיביהן לעיסה אחידה ומאחסנים במקרר שעה.
2. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל כדור פינג־פונג. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה קלה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
3. הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב, מוסיפים את השום ואת הפלפל האדום ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות ואת הפפריקה ומבשלים כ־10 דקות, על להבה נמוכה. מוסיפים את המים, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
4. מסדרים את הקציצות בסיר הרוטב, מוסיפים את הלימון ואת הזיתים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־30 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מדי פעם מנענעים את הסיר בעדינות. מסירים מהכיריים.
5. מפזרים את הכוסברה ומגישים. הקציצות טעימות גם קרות.
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button