שף
שף
בראוניז טחינה קקאו

רגעים מתוקים של נחמה: בראוניז טחינה וקקאו

את העוגה הזו, בריאה יותר וטעימה מאוד, הכינה אסי רוז לשרון רן שגב ובנותיה, שניצלו מהטבח בקיבוץ בארי. היא שולחה אותה אליהן, עם תקווה להמתיק קצת את המצב

עודכן:
את המדור שלי הפעם אני מקדישה לשרון רן שגב, ניצולת וגיבורת בארי. הסיפור של שרון ומשפחתה, ששרדו בממ"ד כשהם נושמים עשן סמיך בזמן שביתם נשרף, לא יוצא לי מהראש. בנה הבכור נמלט כדי לשאוף אוויר, הסתתר בשיחים וניצל גם הוא. תמונות הבית הנפלא שהיה להם מול מה שנותר ממנו, המחשבה שזה היה עלול להיגמר גרוע עוד יותר, לא מרפה ממני.
שרון סיפרה לי שבימים כתיקונם, המאכל האהוב עליה הוא פאי לימון וששתי בנותיה מעדיפות בראוניז. אני מכינה את הבראוניז האלה כדי לשלוח לשרון ולבנותיה חיבוק, כדי להגיד להן שליבי איתן ועם כל קיבוץ בארי, עם כל הגיבורות מהדרום ומהצפון שפונו מביתן, עם כל מי שאיבדה או שדואגת נורא לשלומם של אנשים יקרים. אני מאחלת להן ולכולנו שנמצא רגעים מתוקים של נחמה, הזדמנויות קטנות להקל על הכאב ואפילו לשמוח.
טיפים למתכון:
  • את הטחינה הגולמית אפשר להחליף בחמאת בוטנים, חמאת שקדים או כל חמאת אגוזים אחרת.
  • את המייפל אפשר לחזק בתוספת סוכר (ראו במתכון). אפשר גם לוותר על המייפל ולהשתמש ב־1/3 כוס סוכר.
  • את הבראוניז אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים.
  • לגרסה טבעונית, החליפו את הביצים בגביע קטן (112 גרם) של רסק תפוחים. אופים 25-20 דקות ומגישים על צלחת עם מזלג, כי העוגה הטבעונית לחה ושברירית.


המרכיבים (תבנית 20X20 עד 25X25 ס"מ)
  • 1 כוס (240 גרם) טחינה גולמית
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • אפשרות: 1-3 כפות סוכר, לעוד מתיקות
  • 1/3 כוס אבקת קקאו
  • 2 כפות קמח שיבולת שועל או כל קמח אחר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • לזילוף: כ־2 כפות טחינה גולמית
ההכנה
1. נחמם את התנור ל־175–180 מעלות, עדיף בטורבו אבל לא חובה.
2. נכניס לקערה את הטחינה, הביצים וסירופ המייפל ונערבב היטב.
3. נוסיף לקערה את הסוכר (אם בחרתם להוסיף), הקקאו, הקמח, המלח ואבקת האפייה ונערבב לעיסה דביקה ואחידה.
4. נעביר את העיסה לתבנית ונשטח אותה. נזלף מעליה מעט טחינה, בקווים לאורך או לרוחב. בעזרת קיסם ניצור דוגמה מזילופי הטחינה.
5. נכניס את התבנית לתנור, לאפייה של 20-15 דקות. נוציא, נצנן מעט, נחתוך לקוביות ונגיש.

  • אסי רוז היא נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. אינסטגרם: Essyroz, בלוג: essyroz.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
פורסם לראשונה: 08:41, 21.11.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button