חברתי המוכשרת קרן שנהב-ניב מכינה בכל שבוע כמויות גדודיות של שניצלונים, שאי־אפשר להפסיק לזלול. זה משהו בתמהיל של המשרה, בתיבול ובצורת הטיגון - לא בטוחה מה, אבל זה פשוט קסם. מה חשוב? לנקות היטב את הנתחים ולטגן בשמן עמוק. דווקא ככה שניצלים תופסים פחות שמן, זה מהיר יותר והפריכות - זהב.
המרכיבים:
- 1 קילו חזות עוף מוכנים לשניצלים (פרוסים דק), טריים
למשרה:
- 1 כף מיונז (או ביצה)
- 1 כף חרדל
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף רוטב טריאקי או דבש
לציפוי:
- 2 כוסות קמח
- 3 ביצים טרופות + 5 כפות מים
- 1/4 כוס שומשום
- 3/4 כוס פירורי לחם, מומלץ מסוג פנקו
- מעט מלח
לטיגון:
- שמן קנולה או אחר
ההכנה:
- בסכין חדה, חותכים את נתחי העוף לרצועות בגודל 3 ס"מ, מנקים משאריות גידים ושומן.
- המשרה: מערבבים בקערה את כל מרכיביה. מוסיפים את הנתחים ומערבבים. משרים 5 שעות (עד לילה), במקרר.
- הציפוי: שמים את הקמח בקערה אחת, בקערה שנייה טורפים את הביצים עם המים, ובקערה שלישית מערבבים את השומשום, פירורי הלחם והמלח. טובלים את הנתחים לפי הסדר - בקמח, בביצה ובתערובת הציפוי.
- הטיגון: יוצקים לסיר גדול שמן כך שיהיה בגובה 7 ס"מ ומביאים לרתיחה. בעזרת מלקחיים, מניחים בזהירות את השניצלונים בשמן ומטגנים עד הזהבה. מוציאים בכף מחוררת או במלקחיים, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכמות. מגישים.
- טיפ: את הנתחים המצופים, לפני הטיגון, אפשר להקפיא (כשהם מופרדים זה מזה). מפשירים שעתיים־שלוש במקרר ומטגנים.