שף
שף
משולשי כרשה ממולאים באורז ובשר

משולשי כרשה ממולאים באורז ובשר

רוני כהן, מנבחרת המשפיעניות של שף, הופכת את הגליל למשולש ואופה כרשות טעימות עם מלית מתובלת

פורסם:
ממולאים הם אחד מהמאכלים האהובים עליי. אל תגלו, אבל בעיניי הכי כיף לאכול אותם ישר מהסיר או התבנית. אז קבלו רעיון למשולשי כרשה ממולאים באורז ובשר, שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.
טיפים:
  • אפשר לסדר את משולשי הכרשה בסיר שטוח, להוסיף לרוטב כוס מים נוספת ולבשל על הכיריים, בלהבה נמוכה, עד לריכוך.
  • במקום לקפל למשולשים, אפשר למלא את דפי הכרשה לאורכם ולגלגל אותם לצורת גלילים דקים.
  • האופציה הצמחונית: החליפו את הבשר בפטריות קצוצות שטוגנו עם מעט בצל.


המרכיבים (כ־30 יחידות)
  • 5 כרשות, החלק הבהיר בלבד
למילוי
  • 1 כוס אורז
  • 200 גרם בשר טחון
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף בהרט
  • 1/2 לימון סחוט
לרוטב
  • 500 מ"ל מים
  • 1/3 כוס סילאן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 לימון סחוט
ההכנה
1. המילוי: מערבבים בקערה את כל מרכיביו.
2. מסירים את החלק התחתון של כל כרשה ונפטרים ממנו. חורצים פס לאורך כל כרשה, שיגיע לעומק עד למרכזה. מפרידים כל כרשה ל"דפים".
3. מניחים בקצה כל "דף" כף מהמילוי. מקפלים את הקצה לכיוון הצלע שממול, כך שיתקבל משולש. חוזרים על הפעולה לאורך כל דף הכרשה, בקיפולים של עוד משולשים, עד שמתקבלת צורה המזכירה בורקס. מניחים בתבנית.
4. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו. יוצקים על משולשי הכרשה.
5. מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ומניחים עליו נייר אלומיניום.
6. אופים כשעה ורבע בתנור שחומם ל־180 מעלות. מסירים את הכיסויים. אם נגמרו הנוזלים בתבנית, מוסיפים 1/2 כוס מים. אופים רבע שעה נוספת (ללא כיסוי).

  • רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button