המרכיבים
(תבנית אינגליש קייק באורך 30X12 ס"מ או תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
- 3 ביצים
- 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט 3% שומן ומעלה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) משקה רוזטה
- 1/2 כוס (כ־50 גרם) שקדים טחונים
- 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח תופח
- 1/4 כפית מלח
אפשרות לפיזור: מעט סוכר דמררה
אפשרות: זיגוג שקדים
- 3 כפות רוזטה
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
לפיזור: חופן שקדים פרוסים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו) ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים, השמנת, הסוכר, היוגורט ומשקה הרוזטה ומקציפים למרקם אוורירי. מוסיפים בהדרגה את השקדים, הקמח והמלח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.
3. יוצקים את העיסה לתבנית. אם רוצים, בוזקים עליה מעט סוכר דמררה, לקבלת ציפוי קראנצ'י.
4. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. אם רוצים, מכינים את הזיגוג: שמים בקערית את מרכיביו ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה. מפזרים מיד את השקדים הפרוסים (לפני שהזיגוג יתקשה). מניחים להתייצבות.
זמן הכנה: 15-10 דקות, לא כולל אפייה וצינון
דרגת קושי: קל
איך שומרים? עד 3 ימים, מכוסה בטמפרטורת החדר, או עד 5 ימים במקרר.