שף
שף
 שניצל אפוי

שניצל אפוי במרינדה ים־תיכונית או אסייתית

למי יש כוח לטיגונים בחום הזה? נעמה רן מגלה את כל הטריקים לשניצל עסיסי ורך שמכינים בתנור 

פורסם:
פטנט שלמדתי מהמתכונאית פסקל פרץ־רובין ועשה שינוי במטבח שלי: למה לבזבז זמן על השריה, אם אפשר לעשות אותה בזמן שחזה העוף שוכן במקפיא? בהתאם לפטנט, מקפיאים את חזה העוף כשהוא פרוס ומושרה, וכל מה שנשאר לעשות – לאחר ההפשרה – זה לצפות ולהכין בתנור או באידוי (יוצא רך ועסיסי!). כל הדרכים טובות, בתנאי שלא מבשלים יותר ממה שצריך. אז הנה שתי המרינדות הכי שימושיות במטבח שלי: הים־תיכונית והאסייתית.
טיפ 1: כדי לא להסתבך בניסיון להפריד שניצלים קפואים, אני ממליצה להקפיא אותם במנות אישיות, בשקיות עם סגירת זיפר, ולהפשיר בקלות רק את הכמות הנחוצה.
טיפ 2: לציפוי פריך במיוחד, ערבבו שני סוגים של פירורי לחם - מוזהבים ופנקו.
טיפ 3: נשארו שניצלים מאתמול? אני אוהבת להכין איתם סלט קיסר. לרוטב שפוי, ערבבו 1/2 כוס יוגורט (טבעוני או חלבי) עם 1 כפית מחוקה חרדל, מלח ופלפל.

שניצל אפוי במרינדה ים־תיכונית או אסייתית

המרכיבים (4-2 מנות)
1 "פרפר" עוף (2 נתחי חזה) פרוס לשניצלים או לרצועות
למרינדה האסייתית
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כף ריבה 100% פרי (או סילאן, דבש או סוכר חום)
  • 1 כף מיץ לימון או חומץ אורז
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כף שמן
למרינדה הים־תיכונית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית עלי תימין או אורגנו טרי קצוץ או יבש ומפורר
  • 1 כף ריבה 100% פרי (או סילאן, דבש או סוכר חום)
  • קורט פלפל שחור
לציפוי
  • 1 ביצה + 1 כפית חרדל
  • 1 כוס פירורי לחם
ההכנה
1. מערבבים את מרכיבי המרינדה. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים. מכניסים למקפיא (ומפשירים כשרוצים). אם מכינים ללא הקפאה, נותנים לעוף לשהות במרינדה שעה לפחות, ומומלץ לילה שלם במקרר.
2. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. הציפוי: טורפים בקערה את הביצה עם החרדל. מפזרים בקערה נפרדת את פירורי הלחם. מנערים את נתחי העוף מעודפי המרינדה, טובלים בביצה ואז בפירורי הלחם (אם אוהבים ציפוי עבה, חוזרים על שתי הטבילות פעם נוספת). מניחים בתבנית.
4. אופים כ־15 דקות, רק עד שהנתחים עשויים (בודקים בסכין חדה). מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. לא מומלץ לחמם מחדש.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button