שף
שף
פאי גבינות ומנגו, קיש גבינות ופלפלים צהובים

זה מאפה מלוח או קינוח? מאפים לשבועות בגרסה מתוקה ומלוחה

תראו את מאפי הגבינה היפים האלה. לוקח רגע להבחין: אחד הוא פאי מתוק והשני הוא קיש מלוח. עוגות הקרפים והקאפקייקס שבהמשך? גם הם כאלה! מרבית המרכיבים משותפים, ההכנה זהה, צריך רק לבחור: נכין קינוח או מאפה לאירוח?

נעמה רן
פורסם:
איך עובדים עם המתכונים?
עוקבים אחרי רשימת המרכיבים המלאה ואחרי כל הנחיות ההכנה. מרבית המרכיבים וההנחיות משותפים לגרסה המלוחה והמתוקה.
במקומות שבהם יש הבדל, ציינו זאת במדויק (למשל: סוכר לגרסה המתוקה, מלח למלוחה)

פאי גבינות ומנגו / קיש גבינות ופלפלים צהובים

בסיס פריך, מילוי על בסיס גבינה ותוספות עם מקום ליצירתיות - נוסחה מנצחת גם לפאי מתוק וגם לקיש מלוח. ההמלצה שלנו: להכין גם גם!
(בתמונה למעלה)
המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
לקלתית
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • לגרסה המתוקה: 2 כפות אבקת סוכר
  • לגרסה המלוחה: 1 כפית עלי תימין (יבשים או טריים וקצוצים) + 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 2–3 כפות מים קרים
למלית
  • 2 ביצים
  • 1 קופסה (225–250 גרם) גבינת שמנת, 16% שומן ומעלה
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה, 9% שומן ומעלה
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה, 5% שומן ומעלה
  • למתוקה: 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • למלוחה: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט מגורר
  • למתוקה: 1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • למלוחה: 2/3 כוס (70 גרם) פרמזן מגורר
לקרם
  • 1 כפית קורנפלור
  • למתוקה: 1/2 כוס קוביות מנגו טרי או מופשר
  • למלוחה: 2 פלפלים צהובים, חתוכים לרבעים
אפשרות לעיטור
  • למתוקה: 1 כף דומדמניות או תותים קצוצים
  • למלוחה: 1 כף קוביות פלפל אדום
  • למתוקה: עלי נענע
  • למלוחה: עלי תימין
ההכנה
1. הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, החמאה, המלח והסוכר (או התימין והמוסקט) ומעבדים לתערובת פירורית. תוך כדי פעולת המכשיר, מוסיפים 2 כפות מהמים ומעבדים רק עד שמתקבלים גושי בצק אחיד. אם צריך, מוסיפים עוד כף מים.אוספים את הבצק לגוש אחד, עוטפים ומאחסנים במקרר 30 דקות.
2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. משמנים את התבנית. מניחים בה את הבצק, מהדקים לתחתית ולדפנות ומסירים שוליים עודפים. דוקרים את תחתית הבצק במזלג ומאחסנים במקפיא כחצי שעה (או עד יום, במקרר).
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
4. אופים את הקלתית כ־10 דקות, רק עד שהיא יבשה למראה. מוציאים ומניחים לצינון קל. לא מכבים את התנור.
5. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב. יוצקים לקלתית.
6. הקרם: טוחנים את המרכיבים (קורנפלור ומנגו/פלפל), במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט, למחית אחידה. מניחים על המלית "שלוליות" מהקרם.
7. אופים כ־30 דקות, עד שהפאי/קיש מזהיבים ומתייצבים. מוציאים ומצננים קלות. אם רוצים, מעטרים. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
טיפ קיצור דרך: מכינים תחתית מ־300 גרם ביסקוויטים (לפאי המתוק) או קרקרים (לקיש המלוח) ו־100 גרם חמאה מומסת. טוחנים יחד ומהדקים לבסיס ולדפנות. אין צורך באפייה מוקדמת

עוגת קרפים וקרם גבינה עם פירות יער / עם סלק

צבענו את הקרפים (בצבעים טבעיים לגמרי!) וקיבלנו עוגת גבינה – מתוקה או מלוחה – באדום־לבן מרהיב וחגיגי. את האופציה המתוקה יש להגיש כשהיא קרה. את המלוחה אפשר להגיש חמה או קרה.
3 צפייה בגלריה
עוגת קרפים וקרם גבינה עם פירות יער או סלק
עוגת קרפים וקרם גבינה עם פירות יער או סלק
עוגת קרפים וקרם גבינה עם פירות יער או סלק
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (עוגה בקוטר 22-20 ס"מ)
לקרפים
  • 4 ביצים
  • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) חלב
  • לגרסה המתוקה: 2/3 כוס פירות יער טחונים
  • לגרסה המלוחה: 2/3 כוס סלק מבושל טחון (כ־1 סלק בינוני)
  • למתוקה: 2–3 כפות מים + 2 כפות סוכר
  • למלוחה: 2–3 כפות מי בישול הסלק
  • 1/8 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
למלית
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה, 5% שומן ומעלה
  • למתוקה: 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • למלוחה: 1 כוס (100 גרם) גבינת פטה מפוררת + 1/3 כוס (35 גרם) גבינת רוקפור מפוררת
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • למתוקה: 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל + 3 כפות אבקת סוכר
  • למלוחה: מעט פלפל שחור
אפשרות לעיטור
  • למתוקה: 1/2 כוס פירות יער, דבש לזילוף
  • למלוחה: קוביות סלק מבושל
ההכנה
1. הקרפים: שמים את הביצים בקערה וטורפים אותן. מוסיפים את כל שאר המרכיבים – למעט הקמח – וטורפים. מוסיפים את הקמח וטורפים שוב, לבלילה אחידה. נמנעים מערבוב יתר.
2. מחממים מחבת בקוטר 22-20 ס"מ ומשמנים אותה. יוצקים מצקת מהבלילה ומטים את המחבת כך שהבלילה תכסה אותה. מטגנים כדקה, עד שהקרפ מזהיב, הופכים ומטגנים כמה שניות נוספות. מעבירים לצלחת. מכינים כך את יתרת הבלילה. מניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור במקרר).
3. המלית המתוקה: שמים את כל מרכיביה בקערת המערבל ומקציפים לקרם יציב. המלית המלוחה: טוחנים את הגבינות (לבנה, פטה ורוקפור) לקרם. מעבירים לקערת המערבל, מוסיפים את השמנת ופלפל שחור ומקציפים לקרם אחיד.
4. הרכבת העוגה: מניחים קרפ על צלחת שטוחה ומורחים עליו שכבה לא עבה מהקרם (כ־2 כפות). יוצרים כך עוד ועוד שכבות, עד לסיום הקרפים והמלית. מכסים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות, להתייצבות.
5. אם רוצים, מפזרים עיטור (את הגרסה המלוחה אפשר גם לחמם). מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
טיפ: טעמם של הקרפים ניטרלי למדי, כך שלמעשה אפשר להכין אחד מהם ורק אז להחליט אם להוסיף מלית מלוחה או מתוקה

קאפקייקס עם קרם גבינה והפתעות מתוקות / מלוחות

קלים להכנה, עם הפתעות בפנים וקרם גבינה מפנק מלמעלה.
3 צפייה בגלריה
קאפקייקס עם קרם גבינה והפתעות מתוקות או מלוחות
קאפקייקס עם קרם גבינה והפתעות מתוקות או מלוחות
קאפקייקס עם קרם גבינה והפתעות מתוקות או מלוחות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (10–12 יחידות בתבנית שקעים)
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט או גבינה לבנה (5% שומן ומעלה)
  • לגרסה המתוקה: 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • לגרסה המלוחה: 1 כפית סוכר
  • למתוקה: 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • למלוחה: 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
  • למתוקה: קורט מלח
  • למלוחה: אפשרות ל־1 כפית מחוקה אבקת קארי
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס הפתעות לפי הטעם (למתוקה: צימוקים, חמוציות, אגוזים, שוקולד, חטיפי שוקולד קצוצים. למלוחה: זיתים, פלפל קצוץ, גבינת פטה מפוררת, עגבניות מיובשות, תירס וכדומה)
  • למלוחה: 1/4 כוס עשבי תיבול (לפי הטעם) קצוצים דק
לקרם
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה
  • למתוקה: 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל + 2 כפות אבקת סוכר
  • למלוחה: 1/2 כוס (כ־50 גרם) גבינת פטה מגוררת
לעיטור
  • למתוקה: 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • למלוחה: 3 כפות טפנד זיתים, ממרח עגבניות מיובשות או פסטו
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, אין צורך בתוכנית טורבו. משמנים את התבניות.
2. שמים בקערה או בקערת מעבד המזון את החמאה, הביצים, השמנת החמוצה (או תחליפיה), הסוכר, סוכר הווניל (או המלח והפלפל) והמלח (או הקארי, אם רוצים) וטורפים או מעבדים לקרם אוורירי. מוסיפים את הקמח וההפתעות (וגם את עשבי התיבול, בגרסה המלוחה) ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבניות.
3. אופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין.
4. הקרם בגרסה המתוקה: מפרישים 3 כפות מהשמנת המתוקה ומניחים בצד. שמים בקערת המערבל את יתרת השמנת המתוקה, הגבינה, הפודינג ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם יציב. הקרם בגרסה המלוחה: טוחנים, במעבד מזון או בבלנדר מוט, את הגבינה הלבנה והפטה. שמים בקערת המערבל את השמנת ואת הגבינות הטחונות ומקציפים לקרם.
5. העיטור בגרסה המתוקה: שמים בכלי מתאים את השוקולד ו־3 כפות השמנת ששמרנו וממיסים במיקרוגל עד שאפשר לערבב אותם למרקם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר, כך שהרוטב יישאר נוזלי.
6. הרכבת המנה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים על הקאפקייקס. לעיטור, מוסיפים נגיעות של קרם שוקולד או של טפנד (או תחליפיו). אם רוצים, מערבבים חלקית עם הקרם. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר (את המאפינס, ללא הקרם, אפשר גם להקפיא)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button