ווג' פקורה (Veg Pakora) היא מנה מסורתית בהודו, וכשאני מטיילת שם, זו אחת המנות שאני מזמינה באופן קבוע. מדובר בתערובת ירקות שמטגנים כשהיא מצופה בבלילה של קמח ותבלינים. עכשיו, בחנוכה, היא מתאימה מאוד גם לנו – משתלבת בהלך הרוח של הטיגונים והלביבות. ויש לה בונוס נוסף: היא טבעונית.
טיפים:
- אפשר להשתמש בכל ירק שיש במקרר, רק הקפידו לגרר או לפרוס דק.
- כמות המים הנחוצה משתנה בהתאם לירקות - יש כאלה שמגירים יותר נוזלים.
- מקום קמח חומוס אפשר להשתמש בקמח עדשים, קמח סויה או קמח אפונה.
- מומלץ להגיש את המנה לצד מטבל, צ'אטני הודי או יוגורט טבעוני.
המרכיבים (12-15 יחידות)
- 1 בצל סגול
- 1 פלפל אדום
- 1/4 כרוב
- 1 גזר
- 1 תפוח אדמה
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות גדושות אבקת קארי מסאלה
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח על פי הטעם
- אפשרות: 1 כפית צ'ילי מיובש
- 2/3 כוס קמח חומוס
- 1/4 כוס קורנפלור
- מים על פי צורך
- לטיגון: שמן
ההכנה
1. לפרוס דק את הבצל, הפלפל והכרוב. לגרר בפומפייה את הגזר ותפוח האדמה. להעביר הכול לקערה ולערבב.
2. להוסיף את השום, התבלינים, הקמח והקורנפלור ולערבב. להוסיף נגיעות של מים ולערבב עד שמתקבל מרקם בצקי ודביק.
3. להכין קציצות.
4. לחמם במחבת שמן לטיגון חצי עמוק. לטגן את הירקות כ־3 דקות מכל צד, עד שהם זהובים וקריספיים. מומלץ לאכול מיד.
- שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
פורסם לראשונה: 19:53, 11.12.23