טיפ: אם רוצים לחתוך את הגבינה לקוביות, מומלץ לאפות אותה יום מראש. בנוסף, כדאי לנגב את הסכין במהלך החיתוך.
המרכיבים (תבנית בגודל 25X20 ס"מ)
- 250 גרם שקדים מולבנים + 50 גרם אגוזי קשיו טבעיים, ששרו במים שעה וסוננו
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר או אגבה
- 1/2 1 כוסות מים
- אפשרות: 1 כף שמרי בירה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית תערובת תבלינים "הרב דה פרובנס" או איטלקית או תימין מיובש
- לזילוף: שמן זית
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד המזון עם להב המתכת או בבלנדר ומעבדים למרקם קרמי חלק. אם משתמשים במעבד מזון, עוצרים מדי פעם ומוודאים שלא נדבק דבר לדפנות. אם משתמשים בבלנדר, ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד קצת מים.
3. מעבירים לתבנית ומיישרים. מכים עם התבנית בעדינות 3 פעמים על משטח העבודה, להוצאת בועות אוויר.
4. אופים כ־30 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים. מוציאים ומצננים.
5. מכסים ומאחסנים במקרר עד להגשה. מזליפים שמן זית ומגישים (שומרים עד 3 ימים, ואפילו יותר, במקרר).