שף
שף
עוגת גלידה טריקולור

עוגת גלידה טריקולור שמכינים בקלי קלות

מלכת הקיץ חוזרת בגרסה מהודרת ומתוחכמת, אבל קלה מאוד להכנה וטעימה אפילו יותר

פורסם:
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 26-24 ס"מ)
כ־20 נשיקות מרנג
  • 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
  • 1 כף גדושה קפה נמס
  • 2 כפות מים רותחים
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • להגשה: נשיקות שבורות גס

ההכנה
1. מניחים נשיקות זו לצד זו בבסיס התבנית. את החללים שביניהן ממלאים בנשיקות הפוכות (או ששוברים נשיקות לפי הצורך), לכיסוי מלא.
2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. עוצרים, מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים בתנועות קיפול לקרם אחיד.
3. מורחים כשליש מהקרם על הנשיקות ומעבירים למקפיא ל־15 דקות לפחות.
4. בינתיים ממיסים את הקפה במים הרותחים ומניחים לצינון. בנוסף, שמים בכלי מתאים את השוקולד המריר וממיסים בהדרגה במיקרוגל (או בסיר אדים כפול).
5. מחלקים את קרם הקצפת שנותר בין שתי קערות. לאחת הקערות מוסיפים את הקפה ומערבבים בעדינות להטמעה מלאה. לקערה השנייה מוסיפים את השוקולד ומערבבים באותו אופן.
6. מוציאים את העוגה ומורחים עליה את קרם הקפה. מחזירים למקפיא לכ־15 דקות.
7. מוציאים שוב ומורחים בעדינות את קרם השוקולד. עוטפים היטב בניילון נצמד ומחזירים למקפיא ל־6 שעות לפחות.
7. מחלצים את העוגה מהתבנית, מפזרים עליה את שברי הנשיקות ומגישים.

  • משך ההכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שבועיים, עטופה היטב במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button