בשנות ה־20 שלכן
אתן רוצות למצוא את מקומכן בעולם: להיות טרנדיות וזוהרות, ללמוד מקצוע, לבחור מסלול קריירה ולטפח זוגיות.
אל תשכחו לשתות מים
כאשר אתן מתרוצצות בין לימודים, עבודה ופעילויות חברתיות, אל תשכחו לשתות. קחו איתכן תמיד בקבוק מים גדול והקפידו לשתות לפחות שני ליטרים מים ביום.
עברו לחטיפים “חכמים”
אנחנו יודעים שאתן עסוקות, אבל נסו להימנע מצריכת קלוריות ריקות. החליפו את החטיפים העשירים בסוכר ובמלח בחלופות בריאות שתוכלו תמיד לקחת איתכן בתיק. נסו את חטיפי החלבון הטעימים והבריאים של הרבלייף, שמציעים שילוב אידיאלי של פחמימות וחלבונים, בטעמים נפלאים של וניל שקדים, שקולד בוטנים ולימון. הם יספקו את התשוקה לחטיף מתוק, ישביעו אתכן וישמרו על רמות האנרגיה שלכן.
אל תוותרו על סידן וחומצה פולית
בשנות ה־ 20 לחייכן הגוף שלכן עדיין בונה עצם, לכן הקפידו לצרוך לפחות 1,000 מ”ג סידן בכל יום. סידן קיים במוצרי חלב אך לא רק בהם; אפשר למצוא סידן גם בבטטות, בעלים ירוקים כמו נענע ופטרוזיליה, בקטניות, באגוזים ובשקדים, בשומשום מלא ובטחינה, בטופו ובסרדינים ובפירות כמו תפוז ותאנים.
חומצה פולית היא ויטמין מקבוצת B שחיוני לפעולתן התקינה של מערכות רבות בגוף. בשל חשיבותה בהתפתחות מערכות שונות בגוף, ובייחוד מערכת העצבים, המוח וחוט השדרה, יש להקפיד על נטילתה לפני ההיריון ובמהלכו.
בשנות ה־ 30 שלכן
אתן רוצות: לעשות הכל! לגדל משפחה, לפתח קריירה, להיות מטופחות, לעשות כושר ולא לוותר על חיי חברה פעילים.
היו מודעות לצריכת הקלוריות בעשור זה המטבוליזם מאט והגוף מתחיל לאבד מסת שריר. זה הזמן להחליף את הפחמימות המזוקקות והמשקאות הממותקים בדגנים מלאים ומים.
חומרים מזינים חשובים בעשור זה
חומצה פולית וחלבון. המשיכו ליטול חומצה פולית לאורך כל תקופת הפריון. הוסיפו לשגרת האימונים שלכן אימוני כוח והקפידו לצרוך מספיק חלבון שיסייע במניעת הירידה במסת השריר. לאחר האימון, נסו את פרומקס, מסדרת תזונת הספורט של הרבלייף, משקה התאוששות עשיר בחלבונים וחומצות אמינו חיוניות המסייעות בבניית מסת השריר.
בשנות ה־ 40 שלכן
אתן רוצות: לצלוח את משבר גיל ה־ 40 , להתמודד עם הילדים הגדלים ולדאוג לעצמכן.
שמרו על בריאות הלב
רמות הכולסטרול ולחץ הדם עשויות לטפס כשאתן מתבגרות. שמרו על רמות הכולסטרול עם פעילות גופנית סדירה, והוסיפו לתפריט שלכן מזונות הידועים כמועילים לבריאות הלב כמו שמן זית, אגוזים ושקדים, דגנים מלאים וירקות ופירות. הימנעו משומן טראנס שנמצא במזון מעובד ומטוגן.
חומרים מזינים חשובים בעשור זה
ויטמין D ונוגדי חמצון. מאגרי הוויטמין בגוף מידלדלים בשנות ה־ 40 לחיינו. ויטמין D מסייע בספיגת סידן ובחיזוק מערכת החיסון ומגן מפני סרטן השד והמעי הגס. נוגדי חמצון דוגמת הוויטמינים A C, ו־ E מסייעים במניעת הנזק לתאים שמאיץ את תהליך ההזדקנות. מזונות עשירים בנוגדי חמצון כוללים פלפלים אדומים, פירות הדר, קטניות, אגוזים ושקדים וזרעים מסוגים שונים.
בשנות ה־ 50 שלכן
אתן רוצות: לצלוח את גיל המעבר בשלום, לשמור על חזות צעירה ולהגשים חלומות.
הגדילו עוד את צריכת הסידן
בסביבות גיל 50 , בעיקר אצל נשים בגיל המעבר, יש הידלדלות של הסידן שעלולה לגרום לאוסטיאופורוזיס (דלדול עצם). הסידן חיוני לא רק לשמירה על חוזק העצם, אלא גם לתהליכים שונים בגוף, ומחסור בו עלול לגרום גם לבעיות לב, התכווצויות שרירים, הזדקנות מואצת וירידה בוויסות הסוכר בדם. הצריכה המומלצת לנשים מעל גיל 50 עומדת על 1,200 מ”ג ליום.
הסיכון למחלות לב עולה אצל נשים לאחר גיל 55
וזאת בשל העלייה בלחץ הדם והשומנים בדם. מומלץ להפחית את כמות השומן במזון, להמעיט בצריכת שומן רווי מבשר ומוצרי חלב ושומן צמחי מוקשה, ולהשתמש בשמן זית או קנולה. מומלץ גם להפחית בצריכת מלח שמשפיע על לחץ הדם. במקום מלח השתמשו בעשבי תיבול שחלקם מצטיינים בסגולות המגנות מפני מחלות שונות.
חומרים מזינים חשובים בעשור זה
חומצות שומן מסוג אומגה 3 וויטמין B12 מחקרים מוכיחים כי 10%-30% מהנשים מעל גיל 50 סובלות מיכולת מופחתת לספיגת ויטמין B12 ממזון; לכן, שקלו נטילת תוסף B12. תוכלו לצרוך אומגה 3 מדגים שומניים כמו סלמון, העשיר בחומצות שומן EPA ו־ DHA , או בנטילת כמוסות המכילות שמן דגים. כמוסות הרבלייפליין מקס של הרבלייף מכילות שמני דגים המופקים ממקורות בני קיימא העשירים בחומצות שומן אומגה 3, ועשויות לספק תועלות ללב, לראייה ולמוח.
בשנות ה־ 60 שלכן והלאה
אתן רוצות: להיות בריאות, חיוניות ופעילות.
אל תפסיקו לזוז
הילדים שגדלו ושינויים בהיקף העבודה משאירים לכן יותר זמן ליהנות מהחיים. נצלו את הזמן הפנוי והקפידו לשמור על שגרת פעילות גופנית קבועה; התייעצו עם הרופא שלכן אם אתן שוקלות להוסיף אימוני כוח או אימונים אירוביים בעצימות גבוהה.
נטילת תרופות, האטה במטבוליזם, שינויים בחוש הטעם וגורמים נוספים עלולים לגרום לאובדן התיאבון בעשור השביעי לחייכן. התמקדו בתזונה בריאה ושלבו בתפריט שלכן מגוון מזונות.
חומרים מזינים חשובים בעשור זה
כל האמור לעיל בנוסף לפרוביוטיקה. בריאות המעיים שלנו עשויה להשתנות ככל שאנחנו מתבגרים. כמות החיידקים הידידותיים פוחתת והמעי הדק לא סופג חומרים מזינים כמו בעבר. הוסיפו פרוביוטיקה לתזונה שלכן כדי לעודד את צמיחת החיידקים הידידותיים.
לפרטים נוספים על מוצרי הרבלייף השאירו פרטים כאן