שף
שף
"רביולי" תפוחים במלית מרציפן־אגוזים בסירופ

"רביולי" תפוחים במלית מרציפן־אגוזים בסירופ

קינוח עדין וקל (להכנה ולגוף), וריאציה עדכנית על התפוחים הממולאים הקלאסיים  

עודכן:
המרכיבים (4 מנות)
  • 2 תפוחים (מכל זן), בקליפתם
לסירופ
  • 1/3 כוס דבש או סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות מים
למלית המרציפן
  • 1/2 כוס אגוזים, שקדים או פיסטוק (אחד מהם או תערובת)
  • 1/4 כוס מהסירופ (לאחר חליטת התפוחים)
  • 1 כף דבש או סוכר
  • 2 תמרי מג'הול, מגולענים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט ציפורן או הל טחונים
  • קורט מלח
  • להגשה: מייפל, דבש או סילאן
ההכנה
1. פורסים את התפוחים, לרוחבם, לפרוסות דקיקות בעובי 3-2 מ"מ (מומלץ להיעזר במנדולינה). לפי הצורך, מסירים את אזור הליבה.
2. הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיביו ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות התפוחים וחולטים כדקה וחצי, לריכוך. מוציאים ומניחים לצינון (אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור את התפוחים בתוך הסירופ).
3. המרציפן: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון וטוחנים למרקם אחיד ו"בצקי". יוצרים ממנו כדורים פחוסים (אפשר להכין עד חודש מראש ולשמור במקפיא).
4. מניחים כדור מהמלית על מחצית מפרוסות התפוחים ומכסים בפרוסות הנותרות. מזליפים מעט מייפל (או דבש או סילאן) ומגישים מיד.
פורסם לראשונה: 23:29, 19.10.24
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button