התעוררתי באמצע הלילה, שקועה בתוך מיטה זוגית עצומה, על גבי מזרן שהעניק תחושה שהזכירה חזרה אל הרחם, מכוסה במצעים צחורים של Frette. בהחלט הייתי ערה, ערה מאוד, והבנתי שאני לא חולמת. רחש כמעט לא מורגש של מזגן שצינן את החדר ל־23 מעלות איפשר לי להתכסות בשמיכת פוך קלה בניחוח של לבנדר טרי. קמתי על מנת לשתות מים מהמיני־בר – המעוצב, כמובן - ובעת שדרכו כפות רגליי על רצפת הפרקט הופעלו חיישנים ואורות קלושים נדלקו, להאיר לי את הדרך. כשחזרתי למיטה, הם כבו מעצמם. נשכבתי שוב, באלכסון, ולא רציתי להירדם. הכול היה יפה מדי.
נשוב להתחלה: התמזל מזלי להתארח בסוויטה מספר 10049 על ה״אקספלורה 1״, ספינת יוקרה של חברת השיט MSC. אם לקצר את תיאור החוויה למשפט אחד, אומר ששרדתי את שש המסעדות, ארבע הבריכות (המחוממות בחורף) וחדרי המלח בספא, כמו גם החנויות, הגלריות, הקזינו והסיפונים – כדי לספר. אם מחפשים אסקפיזם מושלם בימים הקשים העוברים עלינו, אם רוצים בהתאווררות מוחלטת, הרי שהפלגת פרימיום שכזאת, "קרוז" כפי שנהוג לכנות חופשה מסוג זה, היא פתרון אולטימטיבי.
ולא מדובר בעוד קרוז, מהסוג המוכר לישראלים רבים. ה"אקספלורה 1" היא אחת משמונה ספינות מסדרה זאת, שתשיק ענקית השיט MSC עד שנת 2028 תחת חברת בת בשם Explora Journeys, בעלת מיתוג יוקרתי ואפילו מעט אליטיסטי. כל אחת מהספינות האלה תזכה למסלול שיט משלה, אבל העיקרון בכולן יהיה זהה: אין בהן חדרים רגילים, אלא רק סוויטות בשלוש דרגות יוקרה. ליתר דיוק, 461 סוויטות בספינה אחת.
מה בסוויטה שכזאת? פינת ישיבה וקריאה, אגף שינה, חדר ארונות שיש בו למשל חלוקי רחצה חלומיים (שרציתי לקנות לעצמי, אבל תג מחיר של 450 דולר לאחד הותיר אותו על קולב הקטיפה האדום), מייבש שיער של דייסון הספון במגירה נסתרת, מקלחון גשם, מרפסת משקיפה אל הים, מיני־בר שמתמלא אחת ליום ביינות משובחים שתוכלו לבחור מראש הרשימה עוד ארוכה. יש גם טלוויזיה שמקרינה סרטים ותכנים מצוינים וגולת הכותרת – באטלר אישי. כן, כן. בלחיצת כפתור על הטלפון בסוויטה יכולתי לבקש ממנו כמעט כל מה שאפשר, מפלסטר ועד סבונים. אם למשל הייתי מפנטזת על קערת פטל ודומדמניות טריות עם ריבועי שוקולד מריר ובקבוק שמפניה, הרי שאחרי המתנה של רבע שעה, מישהו היה מגיע עם מגש מלא וחיוך רחב. זה כל כך מפנק, עד שאפשר להתקלקל מזה.
אגב, פינת הישיבה במרפסת וספת השזלונג הרחבה בסלון הן בעיקרון תירוץ נהדר להתעורר השכם בבוקר ולהתיישב לקרוא ספר. אבל למראה הנופים שנפרשו לפניי – חופי איטליה, קרואטיה, מונטנגרו ויוון, וכולם במהלך שבוע אחד – לא הצלחתי לקרוא יותר משלוש שורות בכל בוקר. העיניים התרוממו כל הזמן אל מראות שהתיאור ״קסומים״ יעליב אותם.
הסוויטה
שטח דירת האירוח, הסוויטה, הקטנה ביותר, הוא 35 מ״ר. אבל נתוני שטח החדרים אינו העניין המרכזי על ה"אקספלורה": מענינים הרבה יותר חדר יינות, חדר הסיגרים, הגלרייה לאמנות, החנויות לשעוני יוקרה ולבגדים מעוצבים ועוד.
הספינה הזאת היא גם מלון צף וגם קומפלקס תרבותי המרחף על הגלים. תוכלו למשל לקבל סיור מודרך על האמנות של רוי ליכטנשטיין שגם עבודות שלו הוצגו למכירה, לבחור בהדרכה על יין או להשתתף בסדנאות קולינריות, כמו למשל סדנה להכנת קאפקייקס המיועדת לילדים ולנוער או סדנה בסגנון מאסטר־שף למבוגרים. תכלס, תוכלו לבחור בין שלווה מוחלטת בדירת האירוח או על המרפסת הצופה לים ובין חופשה פעלתנית בין הסיפונים. או גם וגם.
הקולינריה
אם אתן מחזיקות בפנטזיה על בילוי 24/7 באתר קולינרי הדומה לעיר ללא הפסקה, כשהכול פתוח בפניכן, על הספינה תוכלו להגשים משהו הדומה לכך והרבה יותר. כל מה שרציתי לאכול או חלמתי למצוא במסעדות, בבתי קפה ובמעדניות, קיים על ה"אקספלורה".
במסעדת ארוחת הבוקר, למשל, יכולתי לבחור מבין אינספור אפשרויות כמעט, משייק דיטוקס ועד פנקייקים, דגים מעושנים, חביתות מפונפנות, מאפי בייקרי או מוזלי וסלטים. בצהריים ובערב כלל התפריט סושי, דגים ומנות מהמטבחים של יוון, קוריאה, איטליה, סין ויפן. מצאתי אפילו מקום שבו הוגשו סקונס אנגליים למהדרין עם תה של חמש אחר הצהריים. גם אם תחשקו בנשנוש בשעות הקטנות של הלילה - יימצא פתרון.
את הקולינריה העשירה תמצאו בלא פחות משש מסעדות ובתי קפה, נוסף לתפריט רום סרוויס מושקע ושלל ברים ולאונג׳ים, חיצוניים ופנימיים. החוויה של קוקטייל בשעת שקיעה בקומה ה־14 של הספינה, מול הים הכחול המשתרע מאופק לאופק, מרשימה, וזאת בלשון המעטה.
כדאי רק לדעת שחלקים מהעונג הזה הם בתשלום נוסף. למשל, מסעדה בשם ״אנתולוג׳י״, שבה ביליתי בערב האחרון של השיט, הציעה חוויה של שש מנות ב־140 אירו לסועד, לא כולל יין. יקר? מאוד. לוותר על זה? לא כדאי, ואם אתם יכולים להרשות לעצמכם, לכו על זה.
המסלול
את המסע התחלנו בטיסה אל ורונה, איטליה, משם הועברנו לרציף בוונציה, למסור מזוודות ולהתאוורר באולם קבלת הפנים של ״אקספלורה״, לפני העלייה לסיפון והיציאה לים.
בבוקר התעוררנו מול העיר רוונה, ונסענו לטיול אל מוזיאון ״פרארי״ בעיירה מרנאלו (בתוספת תשלום), סיור אחד מתוך תפריט סיורים וטיולים קולינריים ואחרים בסביבה. ב־23:00, אחרי יום ארוך, הפלגנו הלאה, לכיוון היעד הבא, וזה היה רגע קסום: אני במרפסת, עם כוס שמפניה קפואה, נושמת אוויר מלוח מול ים אפלולי.
עם שחר נשקף אלינו האי הקרואטי חוואר. לטעמי - אחד המקומות היפים בעולם. בחרנו, ארבע עיתונאיות, לטייל באופן עצמאי: שכרנו יאכטה קטנה ושייטנו מול החופים הקסומים של האי. פה ושם קפצנו למים בלב ים, נשנשנו תותים והצלחנו די בקלות להתנתק מהעולם שבחוץ ומהחדשות מהארץ.
בערב: ארוחה, קזינו ומופע בידור לא מוגזם מדי באולם הגדול. למחרת – עגינה במפרץ קוטור שבמונטנגרו. בין האפשרויות: לטייל לבד בעיר או בסיור קבוצתי מודרך מטעם הספינה (כ־220 אירו לאדם), לשוטט עצמאית עם מדריך בעיר העתיקה, לשכור סירה לשיט במפרץ או לטפס לתצפית הררית מרהיבה.
אחרי לילה בים, הגענו ליעד הבא, עיר הנמל האיטלקית ברינדיזי, שממנה יצאנו לסיור בעיירות איטלקיות יפהפיות, כולל פנינה בלתי נשכחת - אלברובלו, שבתי הטרולי שלה, הבנויים כקונוסים ושימשו בעבר מחסני מזון, הוכרזו אתר מורשת עולמי על ידי אונסק״ו. התחנות הבאות בדרך היו נידרי באזור לפקדה שביוון ואתונה, שממנה חזרנו בטיסה לישראל. והיה גם, כנהוג בהפלגות, יום בים, בלי עגינות, שבמהלכו בילינו בספא של הספינה, בבריכות שעל הסיפון, במסעדות ובחנויות היוקרה.
האווירה
בקומה העשירית, לא הרחק מהסוויטה "שלי", מצאתי את מכון הכושר ואולם היוגה, ועשיתי לי מנהג: כבר בשבע בבוקר הצטרפתי לשיעור יוגה, באולם שחלונותיו שקופים ושמהם ניתן לצפות באיי קרואטיה ויוון שהספינה חולפת מולם.
ומה בגזרת הספא? יש בספינה בריכה הידרותרפית, ג׳קוזי, סאונות, חדר מלח, תשעה חדרי טיפול לפנים ולגוף – ליחידים ולזוגות, והכול עם פלייליסט מרגיע, מוצרים מפנקים של מותגי בוטיק אירופאיים לרכישה ואווירה שיקית. וכן, יש גם סלון יופי ומספרה. בנושא המחיר, הבשורות לא מאוד משמחות: העיסויים יקרים מאוד, כ־350-300 אירו לטיפול. בצער ויתרתי על התענוג.
השירות
גיליתי שיש דבר כזה שניתן להגדיר כשירות VIP מסור ומהיר, גם אם האורחת אינה מלכת אנגליה. כדי להצדיק את היוקרה והיוקר, עוברים אנשי הצוות של ה"אקספלורה" הכשרות מיוחדות והם שירותיים, חייכנים, מהירים לסייע ונענים לכל בקשה. הקפטן האיטלקי של הספינה הסביר לנו, שמבחינתם השירות הוא העניין הכי חשוב. לא הפאר, לא הפינוקים, לא האוכל. אנשי צוות מחייכים, מסורים, ששואלים לשלומך גם אם לרגע חלפת על פניהם במסדרון, הם הסיפור פה.
הכסף
כרגיל בענפי התיירות, התעופה והשיט, המחירים משתנים בהתאם לעונת השנה, להיצע, לביקוש וכמובן, למוצר. מצאתי חבילות שיט שמחירן מתחיל ב־3,800 דולר לאדם לשבוע, כולל אוכל גורמה חופשי, שימוש חופשי במתקנים, שיעורי יוגה ומכון כושר, סדנאות ובאטלר אישי. המחיר לא כולל את עלות הטיסה לנמל שממנו מפליגה הספינה או מסיימת את המסלול וכמובן, ללא סיורי חוף מאורגנים, טיפולים בספא וחלק מתפריט המשקאות. סוויטה גדולה תעלה יותר, אבל התמורה לכסף שווה הכול.
- הכותבת הייתה אורחת "אקספלורה" מחברת השיט MSC