חדר האוכל, המכבסה והרפת של עין־חרוד מאוחד אינם נוף חריג עבור הדוגמנית יער לוי (21), בת קיבוץ יטבתה שבדרום. "זה הרגיש לי מאוד בית", היא משתפת. "הכול היה דומה מאוד למקום שבו גדלתי, התחושה הייתה שזה ממש כמו הפינה הטבעית שלי".
היו מקומות ספציפיים שהזכירו לך חוויות מהילדות?
"צילמנו למשל במכבסה, וזה הזכיר לי שכשהייתי בת 11 ברחתי מהבית והתחבאתי לאמא שלי במכבסה. היא שאלה למה התחבאתי דווקא שם ואמרתי לה, 'כי פה יש ריח טוב'. חדר האוכל הזכיר לי איך אני וכמה חברים היינו נכנסים לחדר האוכל ביטבתה ב־12 בלילה בלי רשות ועושים מאנץ' לילי. קרה כמה פעמים ששומר הלילה רדף אחרינו, זה היה מצחיק".
לפני חודש עברת מיטבתה לתל־אביב. החיים בעיר הגדולה הם כפי שדמיינת?
"הם שונים מאוד מהחיים בקיבוץ, שום דבר לא דומה למה שאני מכירה. בקיבוץ כולם מכירים את כולם, יש חיי חברה וקהילה מאוד עוטפת. בתל־אביב זה כל אחד לעצמו, אתה מייצר לעצמך את הקהילה. יש משהו מאוד משחרר בפרטיות, אני אוהבת לשמור את החיים שלי לעצמי ובקיבוץ זה לא תמיד אפשרי. לאט־לאט אני מתרגלת לחיים החדשים".
5 דברים שלא ידעתם על עין חרוד
- עין־חרוד, שהוקם ב־1921, נחשב לקיבוץ הראשון בישראל (הקיבוצים שהוקמו לפניו הוגדרו תחילה כקבוצות). ב־1954, בעקבות הפילוג בין מפא"י למפ"ם, התפצל הקיבוץ לשניים: עין־חרוד איחוד ומאוחד.
- השיר "טיילתי בעמק" שנכתב על ידי אהרון זאב בן ישי, נחשב להמנון של עין־חרוד.
- חדר האוכל הוא מהמבנים הראשונים בקיבוץ, ובעבר היו נערכות בו שלוש ארוחות ביום. כיום נערכת בו ארוחת צהריים בלבד, ובנוסף נחגגים בו חגי הקיבוץ
- בעקבות הפרטת הקיבוץ נסגרה המכבסה. תאי הכביסה נשארו ומזכירים נשכחות
- רפת עין־חרוד הוקמה ב־1924 וזכתה פעמיים בתחרות הרפת היפה בארץ. היא מייצרת מעל 5 מיליון ליטר חלב בשנה.
תודה לאנשי עין־חרוד: חנה אשל, מיכל זכאי, זיו ואלמוג בן־ארי
דוגמנית: יער ל"אלינור שחר", איפור ושיער: מיכל רונן, הפקה: לבנת סולימני, קריאטיב: דור מרדכי
איפה משיגים? רשתות/אתרים. זוהרה, דיזנגוף 255 ת"א. לוני וינטג', יועזר איש הבירה 6 ת"א. אמריקן וינטג', קניון TLV וקניון רמת אביב, ת"א. מירית רודריג, רוטשילד 1 ת"א, אריק איינשטיין 1 הרצליה. במבי וינטג', רמב"ם 5 ת"א. ורנר, איינשטיין 40 ת"א. המחירים עשויים להשתנות לפי מבצעי סוף העונה