שף
שף
עוגת תפוזים וצנוברים טבעונית

עוגת תפוזים וצנוברים טבעונית

עוגה בחושה חורפית עם ניחוחות של הדרים ובלי מוצרים מהחי

פורסם:
מרכיבים
(תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ או עגולה בקוטר 24 ס"מ)
  • 5 כפות (כ־50 גרם) צנוברים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 2 כפות חומץ רגיל או תפוחים
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • אפשרות: קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • להגשה: אבקת סוכר

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
2. מלהיטים מחבת בינונית (אין צורך לשמן). מוסיפים את הצנוברים וקולים על להבה בינונית כדקה, תוך השגחה וערבוב או טלטול של המחבת מפעם לפעם, עד שהם מזהיבים. מסירים מהכיריים.
3. שמים בקערת מעבד המזון 4 כפות מהצנוברים (אין צורך לצנן) ואת הסוכר וטוחנים לאבקה. (אין מעבד מזון? את הצנוברים והסוכר אפשר לטחון בנפרד, ואז להמשיך להכין את העוגה במערבל או פשוט בקערה). מוסיפים את סוכר הווניל, הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את מיץ התפוזים, השמן, החומץ, קליפת התפוז, ואם רוצים גם את קליפת הלימון, ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית.
4. אופים כ־45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
5. בוזקים אבקת סוכר ואת יתרת הצנוברים. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? בכלי אטום, עד 3 ימים (בקיץ במקרר) או עד חודשיים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button