שף
שף
מאפינס בננה שוקולד

מאפינס בננה־שוקולד

הפינוק שלנו לאחרי החגים: המאפה הקלאסי בגרסה רכה במיוחד ועם קמח בריא יותר 

פורסם:

המרכיבים
(כ־12 יחידות בתבנית שקעים)
  • 130 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר, כמו דמררה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 3 בננות, בשלות מאוד
  • 1/2 1 כוסות + 2 כפות (210 גרם) קמח כוסמין מלא (אפשר להשתמש גם בקמח כוסמין לבן או בקמח רגיל באותה כמות)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 1 כוס (כ־80 גרם) שוקולד צי'פס מריר או חלב, או תערובת (אין שוקולד צ'יפס? אז פשוט נקצוץ שוקולד)

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־165 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים תבנית שקעים או שמניחים בהם עטרות נייר.
2. שמים בקערת המערבל (אפשר גם לשים בקערה גדולה ולטרוף ידנית) את החמאה, הסוכר והווניל ומקציפים 3-2 דקות במהירות בינונית, עד שהתערובת מתבהרת מעט. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים עד שהן נטמעות. מורידים את מהירות המערבל.
3. מועכים את הבננות למחית בעזרת מזלג. מוסיפים אותן לקערת המערבל. מוסיפים גם את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה, הקינמון והדבש. מקציפים לאט, עד שמתקבלת עיסה אחידה. עוצרים, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בתנועות קיפול.
4. מחלקים את העיסה בין התבניות כך שתמלא אותן כמעט לגמרי.
5. אופים כ־20 דקות, עד שהמאפינס יציבים למגע. מוציאים ומניחים לצינון במשך רבע שעה לפחות. מגישים.
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: 4 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button