החיבור הקלאסי של תותים ושמנת משתלב בחיבור האהוב של ביסקוויטים עם קרם וניל קליל, והתוצאה נהדרת.
טיפים:
- את התותים אפשר להחליף בפירות אחרים שאוהבים. אני ממליצה במיוחד על חצאי ענבים, אוכמניות טריות או דובדבנים.
- את העוגה כדאי להכין בתבנית אינגליש קייק חד־פעמית, לחילוץ קליל. אפשר להכין אותה גם בתבנית עגולה מתפרקת (לכמויות שבמתכון תתאים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ).
- אין לכם סבלנות להצמיד את הפירות לדפנות? אפשר פשוט לערום אותם על העוגה. הטעם לא ישתנה (או כמו שאמא שלי אומרת: בבטן גם ככה הכול מתערבב).
- את העוגה שומרים במקרר, עד יומיים.
המרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
- 1 קופסה (500 גרם) תותים
לקרם
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 שקית (40 גרם) פודינג וניל
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
- כ־12 ביסקוויטים
ההכנה
1. חותכים את התותים לפרוסות דקות, משאירים כ־10 תותים בצד, שלמים. מצמידים את פרוסות התותים לתחתית ולדפנות של תבנית אינגליש קייק.
2. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר והפודינג לקרם יציב. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.
3. יוצקים כשליש מהקרם לתבנית ומיישרים.
4. מסדרים על הקרם שכבת ביסקוויטים.
5. יוצקים על הביסקוויטים מחצית מכמות הקרם שנותרה.
6. מטביעים בתוך הקרם את התותים השלמים, כך שייצרו פס במרכז התבנית. מכסים אותם בעוד מהקרם.
7. מניחים שכבת ביסקוויטים נוספת. יוצקים את יתרת הקרם ומיישרים.
8. מכניסים למקרר להתייצבות, לכ־5 שעות.
9. הופכים את העוגה על צלחת הגשה. מסירים את התבנית.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף