בזמן שהאורז והעדשים מתבשלים – ראו הנחיות פשוטות במתכון – אני קוצצת את העלים הירוקים. מאחר שבקבוק מוכן מהרוטב יש לי תמיד במקרר, תוך 15 דקות גג יש לי סלט משביע וטעים ומוכן לאכילה. אגב, במקרים רבים הסלט הזה מתחיל בשאריות של אורז או עדשים (או של שניהם) שיש במקרר, זו דרך נהדרת לנצל אותן.
טיפ: אפשר לבשל את האורז והעדשים ביחד באותו הסיר, רק קחו בחשבון שהאורז ישחיר.
המרכיבים (6 מנות)
- 1/4 כוס אורז בסמטי (או 3/4-1/2 כוס אורז או קינואה מבושלים)
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ או 1/2 בצל סגול חצוי ופרוס דק
- אפשרות: 1 כוס גבינת פטה (אפשר טבעונית) חתוכה לקוביות
- אפשרות: 1/2 כוס גרגירי רימון או 1 סלק קטן מבושל חתוך לקוביות קטנות
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- אפשרות: 2 כפות חומץ תפוחים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מחוקה חרדל
- 1 כפית ריבה מ־100% פרי או סילאן
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
ההכנה
1. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים־משקשקים למרקם אחיד (אפשר להכין עד חודש מראש ולשמור במקרר)
2. מביאים לרתיחה שפע מים (כמו לפסטה) בשני סירים נפרדים. לאחד מהם מוסיפים מלח ואת האורז, ולשני את העדשים. מבשלים כ־12 דקות, עד ריכוך, ומסננים היטב.
3. מעבירים את העדשים ואת האורז לקערה בעודם חמימים, יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
- איך שומרים? הסלט המוכן יחזיק מעמד עד 3 ימים, במקרר.