שף
שף
מוס קפה עם הפתעות

מעוגה עד מוס: 5 קינוחים עם קפה שאפשר לתקתק בקלות

נמס, שחור, עם או בלי חלב - השתמשנו בקפה כבסיס לקינוחים קרירים ומשובחים שימריצו את כולנו (ובלי לבלות יותר מדי זמן במטבח)

עודכן:

מוס קפה וכל טוב

קינוח כוסות מתוק־מריר, קר ומהיר, עם תוספות כיפיות של פינוקים משמחים. כמו ביקור בחנות ממתקים למבוגרים.
המרכיבים (6-5 מנות)
למוס
  • 5 כפיות אבקת קפה נמס
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים רותחים
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32% שומן
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
לתוספות
  • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כוס (כ־100 גרם) בייגלה,
  • מכל סוג שאוהבים
  • 100 גרם עוגיות סנדוויץ' או ביסקוויטים כהים
  • 2 כפות סילאן
ההכנה
1. התוספות: מרפדים מגש גדול בנייר אפייה. ממיסים את השוקולד הלבן (במיקרוגל בהדרגה או בסיר אדים כפול), עד שניתן לערבב אותו לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים. יוצקים על נייר האפייה שלוליות מהשוקולד בקוטר כ־4 ס"מ, ומניחים עליהן את הבייגלה. מאחסנים במקרר עד השימוש.
2. שמים את העוגיות (או הביסקוויטים) בקערת מעבד המזון ומרסקים בהפסקות (פולסים) לפירורים גסים (אפשר גם לקצוץ בסכין). מעבירים לקערה, מוסיפים את הסילאן ומערבבים. מניחים בצד.
3. המוס: שמים בקערית את אבקת הקפה, יוצקים את המים הרותחים ומערבבים היטב, להמסה מלאה. מניחים בצד לצינון קל.
4. שמים בקערת המערבל את השמנת, הסוכר, סוכר הווניל ואבקת הפודינג ומקציפים במהירות גבוהה לקצפת יציבה. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הקפה ומקציפים עד שמתקבל מוס אחיד.
5. הרכבת המנה: שמים בתחתית כל כוס 2 כפות מהמוס. מפזרים עליו את פירורי העוגיות. מחלקים את יתרת המוס בין הכוסות. מניחים עליו דיסקית של שוקולד לבן עם בייגלה. מאחסנים במקרר 15 דקות לפחות, להתייצבות. מגישים.
  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים.


גלידת קפה מהירת הכנה

זו הגלידה המושלמת להכנת אפוגטו איטלקי אמיתי: שמים כדור מהגלידה בקערית, יוצקים עליה כוס אספרסו רותח, אוכלים את הגלידה מיד, ומקנחים בשארית המשקה המהול בגלידה המומסת.
5 צפייה בגלריה
גלידת קפה מהירת הכנה
גלידת קפה מהירת הכנה
גלידת קפה מהירת הכנה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 25-20 ס"מ)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 3 כפות אבקת קפה נמס
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%-32% שומן
  • 1/2 פחית (200 מ"ל) חלב מרוכז
ההכנה
1. שמים את החלב בכלי מתאים ומביאים לסף רתיחה (במיקרוגל בהדרגה או על הכיריים). מוסיפים את אבקת הקפה ומערבבים, עד שהקפה נמס. מניחים לצינון.
2. שמים בקערת המערבל את השמנת ומקציפים במהירות גבוהה לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ואת משקה הקפה בחלב וממשיכים להקציף כ־1/2 דקה, לקרם אחיד. מעבירים את הקרם לתבנית ומשטחים. מאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות. מגישים.
  • איך שומרים? עד חודש, במקפיא.

קפה ברד ביתי מושלם

המרענן האהוב של הקיץ. גרסה רזה ובריאה יותר לאייס קפה של בתי קפה, שאפשר להכין בבית יום־יום. לקבלת טעמים עמוקים יותר אפשר להחליף את אבקת הקפה הנמס והמים ב־3 שוטים של אספרסו ולהמשיך בהתאם להנחיות במתכון.
5 צפייה בגלריה
קפה ברד ביתי מושלם
קפה ברד ביתי מושלם
קפה ברד ביתי מושלם
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (4-3 כוסות)
  • 3 כפות אבקת קפה נמס
  • 1 כפית אבקת משקה בטעם שוקו
  • סוכר לפי הטעם או ממתיק מלאכותי
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים רותחים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 2–1/2 2 כוסות קרח
ההכנה
1. שמים בקערית את אבקת הקפה, אבקת השוקו והסוכר (או הממתיק), יוצקים את המים הרותחים ומערבבים להמסה מלאה.
2. מעבירים את התמיסה לבלנדר. מוסיפים את החלב וחצי מקוביות קרח וטוחנים כ־2 דקות. מוסיפים את יתרת הקרח וטוחנים עוד 2-1 דקות, לברד אחיד. מגישים מיד.
  • טיפ: כדי להכין ברד מושלם חשוב להשתמש בבלנדר שטוחן קרח בקלות. אם הבלנדר קטן, פשוט מפחיתים כמויות בחצי


עוגת שיש־קפה

בחושה, טעימה וקלה להכנה, שמערבבים בשתי קערות. היא נהדרת ליד הקפה, ולחוויה מושקעת יותר מומלץ לצקת עליה רוטב קרמל חם: טעמי הקפה והקרמל משלימים זה את זה.
5 צפייה בגלריה
עוגת שיש-קפה
עוגת שיש-קפה
עוגת שיש-קפה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (תבנית בגודל 25X25 ס"מ)
  • 3 כפות אבקת קפה נמס
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 4 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 250 גרם חמאה, מומסת
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־165 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
2. שמים בקערית את אבקת הקפה וסוכר הווניל, יוצקים את המים הרותחים ומערבבים היטב עד שהקפה והסוכר נמסים. מניחים בצד לצינון קל.
3. שמים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הקינמון, הביצים, החלב והחמאה המומסת וטורפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. מעבירים מחצית מהעיסה לקערה אחרת, מוסיפים את הקפה ומערבבים למרקם אחיד.
5. יוצקים לתבנית את העיסה הלבנה, יוצקים עליה את העיסה החומה ומערבבים מעט בעזרת מזלג, ליצירת דוגמת שיש.
6. אופים 50–55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים, מומלץ לצד רוטב קרמל חם (ראו מתכון מימין).
  • איך שומרים? מכוסה במקרר, עד 4 ימים.
  • טיפ: רוטב קרמל. שמים בסיר בינוני 3/4 כוס (150 גרם) סוכר ו־1/4 כוס (60 מ"ל) מים, מערבבים קלות ומבשלים על להבה בינונית־גבוהה, עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל עוד 5-4 דקות, בלי לערבב כמעט, עד שנוצר רוטב קרמל בהיר. מוסיפים (בזהירות! הקרמל משפריץ!) 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות ומערבבים היטב כדקה, עד שהחמאה נמסה ומתקבל קרם סמיך וחלק. מסירים מהכיריים, מוסיפים 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה ומערבבים. שומרים בצנצנת מעוקרת במקרר. אפשר לחמם ולצקת על העוגה או לאכול קר, כממרח.

ענני מרנג עם קפה שחור ושוקולד

נשיקות גדולות ומקסימות שמשולבות בהן מערבולות עזות מראה וטעם.
5 צפייה בגלריה
ענני מרנג עם קפה שחור ושוקולד
ענני מרנג עם קפה שחור ושוקולד
ענני מרנג עם קפה שחור ושוקולד
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (כ־30 עוגיות)
  • 4 חלבונים
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 4 כפות קפה שחור
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־100 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
2. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב (5-3 דקות, בדרך כלל). מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומקציפים עוד כדקה. עוצרים, מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לקרם אחיד וחלק.
3. שמים את הקפה בסיר קטן, יוצקים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מבשלים את הקפה 5-3 דקות, עד שכמחצית מהנוזלים התאדו. מסננים ומניחים בצד.
4. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה (במיקרוגל או בסיר אדים כפול), עד שניתן לערבב לקרם חלק. מוסיפים את הקפה ומערבבים היטב.
5. מזלפים בעזרת כף פסים מקרם השוקולד־קפה על המרנג שבקערה. לוקחים כף גדושה מהמרנג והקרם, ובעזרת כף נוספת מניחים בתבנית. מכינים כך עננים נוספים ומניחים בתבנית במרווחים של כ־3 ס"מ. כשמסתיימת השכבה שעליה זולף קרם השוקולד־קפה, מזלפים ממנו שוב על המרנג וממשיכים להכין עננים.
6. אופים כשעתיים וחצי, עד שהעוגיות מתייבשות ומתנתקות בקלות מנייר האפייה. מוציאים, מצננים ומגישים.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקום קריר ויבש, עד שבועיים.
פורסם לראשונה: 07:42, 25.07.21
The Butterfly Button