שף
שף
אוזני המן מרציפן

עוגת השבוע עם טוויסט: אוזני המן מרציפן

בצק קלאסי, מלית נהדרת תוצרת בית וטריק יעיל: ביצה אחת משמשת לבצק וגם למלית

שני סנדרס
פורסם:

המרכיבים:

לבצק:
  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 ביצה בגודל M, מופרדת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
למלית המרציפן:
  • 350 גרם שקדים טבעיים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • אפשרות: 1/4 כפית מיץ לימון

ההכנה:

1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית השקדים, המלח וקליפת הלימון ומוסיפים את חלמון הביצה. מערבלים במהירות גבוהה לקרם חלק. עוצרים.
2. מערבבים בנפרד את הקמח ואת אבקת האפייה. מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים לאט לבצק. עוצרים, מוציאים את הבצק, משטחים אותו ועוטפים בניילון. מאחסנים במקרר כשעה (עד 3 ימים).
3. המלית: שמים את השקדים בקערה, יוצקים מים רותחים לכיסוי ומשרים כ־5 דקות. מוציאים את השקדים אחד־אחד ומקלפים (אם המים התקררו והקילוף נעשה קשה - מסננים, יוצקים שוב מים רותחים וחוזרים על התהליך).
4. שמים את השקדים הקלופים בבלנדר או בקערת מעבד המזון, מוסיפים את הסוכר וטוחנים לאבקה. מוסיפים את חלבון הביצה, תמצית השקדים, ואם רוצים גם את מיץ הלימון, וטוחנים לעיסה חלקה. אוספים לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש (ועד שבוע).
5. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
6. מוציאים את המרציפן ויוצרים ממנו כדורים בגודל זיתים גדולים.
7. מקמחים את משטח העבודה. מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי כ־4 מ"מ וקורצים בו עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כדור מרציפן, סוגרים לאוזן המן ומהדקים. מניחים את המאפים בתבניות, במרווחים קלים ביניהם.
8. אופים 20-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 40 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • איך שומרים? עד 5 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא
טיפ: אפשר לחסוך את שלב הקילוף ולהשתמש בשקדים קלופים מולבנים או בשקדים טחונים. במקרה כזה ייתכן שתצטרכו להוסיף למרציפן מעט לחות, עם חלבון ביצה נוסף, קצת מים או דבש
ומה עושים עם המרציפן שנשאר? אוכלים כמו שהוא. מי שנרתע מהחלבון הטרי יכול לאפות כ־10 דקות ב־180 מעלות.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button