המרכיבים
(תבנית אינגליש קייק גדולה או 20X20 ס"מ)
- 3 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) שמן
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מ־1 לימון
- 2 כפות מיץ לימון
- 4 גזרים בינוניים (350 גרם), קלופים ומגוררים דק
- 1/2 כפית קינמון טחון
- אפשרות: 1/8 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
אפשרות:
- זיגוג לימוני
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות מים
- 100 גרם אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את השמן, הסוכר, קליפת הלימון והמיץ וטורפים שוב. מוסיפים את הגזר, הקינמון ואת המוסקט (אם רוצים) ומערבבים.
3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים היטב.
4. מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. מעבירים לתבנית ומיישרים.
5. אופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון.
6. אם רוצים, מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית את כל מרכיביו לקרם סמיך. מזליפים בעזרת כפית ומניחים לייצוב. מגישים.
- משך ההכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד שבוע במקרר (בחורף, אפשר בחוץ) או עד 3 חודשים במקפיא