המרכיבים (8-6 מנות)
- 3 כוסות אורז פרסי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בטטה גדולה, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ
- 1 דלורית, נקייה חתוכה ל־8 פלחים או עיגולים
- 1 קוביית דלעת (כ־10 סמ"ר), חתוכה לקוביות בגודל כ־3 סמ"ר
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים ל־3 מקטעים
- 1/2 1 ק"ג ירכיים או כרעיים מחולקות
- מלח, פלפל שחור
לתיבול
- 1 כף בהרט
- 1/2 כפית הל טחון
- 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כף מלח
ההכנה
1. משרים את האורז במים לשעה. מסננים ושוטפים.
2. התיבול: מערבבים בקערה את כל התבלינים. מוסיפים מחצית מהכמות לאורז המסונן ומערבבים היטב. את יתרת התערובת שומרים בצד.
3. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הירקות בכמה סבבים (כדי להבטיח טיגון אחיד), ומטגנים אותם 2-1 דקות מכל צד, רק עד שהם מזהיבים (הם נותרים קשים). מעבירים את כל הירקות לקערה, מפזרים עליהם כפית מתערובת התבלינים ומערבבים.
4. מפזרים מלח ופלפל על נתחי העוף. מחממים שוב את הסיר עם השמן (אין צורך לנקות או להוסיף שמן), מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא מזהיב מכל צדדיו. יוצקים מים לכיסוי מלא, מוסיפים את יתרת תערובת התבלינים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־30 דקות, עד שהעוף רך. מסננים ושומרים את נתחי העוף והנוזלים בנפרד.
5. מנקים ומייבשים את הסיר. מרפדים את תחתיתו בנייר אפייה (להקלה על חילוץ המנה המוכנה). מניחים בסיר את הירקות. מניחים עליהם את העוף. עליו מפזרים את האורז. מודדים מנוזלי בישול העוף 6 כוסות – אם צריך, משלימים את הכמות בעזרת מים רותחים. יוצקים לסיר. מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עוד 40-30 דקות, עד שחלקו העליון של האורז רך. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 5 דקות. מסירים מהכיריים.
6. מניחים מגש או צלחת מתאימה על הסיר, הופכים, ומסירים את הסיר. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל או בתנור (מכוסה ברדיד אלומיניום).
- טיפ: מומלץ להכין את המנה בסמוך למועד ההגשה – החום מקל את החילוץ שלה במלואה.