ממיל גוקסו (Memil Guksu) היא מנה קלאסית המגיעה אלינו היישר מן המטבח הקוריאני: אטריות סובה משביעות שמוגשות עם תוספות טעימות ועם רוטב לטבילה. הרוטב הוא בעצם ציר דאשי, והוא וגם האטריות מוגשים צוננים, כך שהמנה קלילה ומרעננת, בדיוק מה שמתחשק בימים הלוהטים האלה. הוספתי למנה טוויסט של שמן כמהין, שנותן לה עוד רובד, אבל אפשר לוותר על זה וליהנות מהקלאסיקה עצמה. היא פשוטה להכנה ומעולה, ואני בטוחה שהיא תהפוך לקבועה אצלכם במטבח בחודשי הקיץ החמים.
המרכיבים (2 מנות)
- 100 גרם אטריות סובה
- קרח
לציר הדאשי
- 1 שקיק (1 כפית) אבקת דאשי
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 3 כפות מירין
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כוס מים
- 1 גבעול למון גראס
- 1 כפית דבש
- 1 כפית שמן שומשום
- אפשרות: 1 כפית שמן כמהין לבן
לתוספות
- 1 חבילה חטיף אצות קלויות, גזור לגפרורים
- 4 כפות עירית קצוצה
- 1 כף שומשום לבן קלוי
- 1 מלפפון, החלק הקשה בלבד, חתוך לג'וליינים
- אפשרות: מעט סויה קוג'י (סויה מותססת עדינה)
ההכנה
1. נכין את הציר: נשים בסיר את כל המרכיבים, למעט שמן השומשום ושמן הכמהין ונביא לרתיחה. ננמיך מעט את הלהבה ונבשל ללא כיסוי כ־10 דקות. נצנן.
2. לאחר הצינון, נסנן את הנוזל. הוא יהיה עז טעם, זה בסדר. נוסיף את שמן השומשום ואם רוצים – גם את שמן הכמהין ונערבב (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
3. נכין את אטריות הסובה לפי הוראות היצרן. נכין בצד אמבט קרח. כשהן מוכנות, נסנן אותן ומיד נעביר לאמבט הקרח - זה חשוב כדי למנוע מהן להיות דביקות.
4. נכין את המנה להגשה: נחלק את הרוטב בין שתי קערות. נוסיף לכל קערה 2 קוביות קרח. נערום את האטריות בצלחות נפרדות, נעטר אותן בכל התוספות ונגיש. נטבול חופן אטריות ותוספות בציר הצונן וניהנה. אפשרות נוספת: נערום את האטריות בקערה, נוסיף להן את התוספות, ניצוק סביבן את הרוטב ונוסיף לו קרח.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"