בתקופה הלא פשוטה הזאת, אני מוצאת את עצמי הרבה במטבח, גם עם הילדים, שנמצאים הרבה בבית. אנחנו מכינים ביחד אוכל כמה שיותר פשוט, מהיר וטעים.
השבוע, בין זום לזום, הכנתי איתם מאפינס פיצה עסיסיים עם ליבה של גבינת מוצרלה נמתחת. מתכון הכי קל בעולם: מערבבים את כל המרכיבים בקערה אחת ושולחים לתנור.
תרגישו חופשי להחליף את הזיתים בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים לשים בפיצה שלכם, כמו גרעיני תירס, פטריות מטוגנות, בצל קצוץ מטוגן, גבינת פטה וכו'.
אם לא אוכלים את כל המאפינס באותו היום, אני ממליצה להקפיא אותם. לפני ההגשה, מחממים כמה שניות במיקרוגל.
המרכיבים (כ־30 מיני־מאפינס או כ־15 מאפינס רגילים)
- 4 ביצים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה
- 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה
- 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1/3 1 כוסות קמח
- 2 כפיות (1 שקיק) אבקת אפייה
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- כ־1 כוס טבעות זיתים
- 1 קופסה (150 גרם) כדורי בייבי מוצרלה
ההכנה
1. לחמם תנור ל־180 מעלות.
2. להניח בקערה גדולה את הביצים, השמנת, הגבינה ורסק העגבניות ולערבב במטרפה.
3. להוסיף את הקמח, אבקת האפייה, האורגנו, המלח והפלפל ולערבב לעיסה אחידה.
4. להוסיף את הגבינה הצהובה ואת הזיתים – אבל לא את הכול, להשאיר קצת משניהם בצד. לערבב.
5. אם משתמשים בתבנית מתכת – לרפד את השקעים במנג'טים. אם משתמשים בתבנית מסיליקון – אפשר לשמן את השקעים בעזרת ספריי שמן.
6. בעזרת כף קפיצית או 2 כפות, לצקת את עיסת המאפינס לשקעי התבניות. להניח בכל יחידה כדור מוצרלה ולנעוץ אותו מעט פנימה, לעומק העיסה. לפזר על כל מאפין מהגבינה הצהובה והזיתים שהשארנו בצד.
7. להכניס לתנור ולאפות 15–20 דקות (למיני־מאפינס) או כ־25 דקות (למאפינס). בתיאבון.
- חן מזרחי היא בעלת בלוג האוכל "חן במטבח" ויוטיוברית. אינסטגרם: heninthekitchen, בלוג: heninthekitchen.com
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף
פורסם לראשונה: 08:33, 06.11.23