שירן מתתיהו (shiran_matetyahu@): "המשפחה שלי מחכה כל חג מחדש לקינוח הזה. הוא אמנם פרווה אבל זה לא מורגש בכלל ובגלל זה, כיף גדול להתפנק בקינוח מושחת שמרגיש חלבי. אני אורזת אותו בקופסה יפה ומביאה לערב החג כמו מתנה❤️".
מקלות שמרים לוטוס
דרגת קושי: בינוני | 30 דקות הכנה | 16 מקלות גדולים | 2 תבניות תנור | פרווה
המרכיבים:
לבצק:
- 3/4 1 כוסות (400 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
- 1 קילו קמח לחם או קמח לבן
- 3 ביצים גודל L
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כף מלח
למילוי:
- 2 צנצנות ממרח לוטוס
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
לשימון:
- תרסיס שמן
לסירופ הסוכר:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
לקישוט:
- ממרח לוטוס
- עוגיות לוטוס מפוררות
ההכנה:
1. הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים היבשים, מערבלים ואז מוסיפים את המרכיבים הרטובים. לשים 15 דקות (זמן הלישה חשוב לפיתוח הגלוטן בבצק כדי שיצאו לכם עוגות מושלמות). מכסים ומתפיחים את הבצק כשעה עד להכפלת הנפח.
2. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן ארוך, רחב ודק. מורחים ממרח לוטוס בנדיבות ומפזרים שוקולד קצוץ. סוגרים צד אחד למרכז ומעליו את הצד השני. מרדדים מעט. חותכים לפסים רחבים, עושים חריץ בכל פס ומקפלים את הקצה כלפי פנים פעמיים.
3. מניחים את המקלות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. מכסים ומתפיחים בשנית 40-30 דקות, עד הכפלת הנפח.
5. מתיזים שמן מתרסיס מעל המקלות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-17 דקות, עד להשחמה יפה.
6. בינתיים, מרתיחים ביחד סוכר ומים עד להמסה ומקררים.
7. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ הסוכר הקר.
8. מזליפים פס ממרח לוטוס במרכז המקלות ומפזרים פירורי עוגיות לוטוס.
9. מגישים ונהנים ממאפי שמרים מטורפיםםםם שנשארים טריים 3 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
חג שמח
פורסם לראשונה: 12:40, 29.08.24