באירופה בתקופת חגי החורף מגישים סלטים בצבעים ארגמניים, ולעתים קרובות עם רימונים או עם פירות יער – מוטיב שמופיע גם בקוקטיילים של החג. את ההשראה לסלט הזה קיבלתי בארוחת בוקר בלונדון בימי הכריסמס לפני כמה שנים, ואני מוצאת שהוא מתאים בהחלט גם לחגיגת חורף ישראלית.
המרכיבים (4 מנות)
- 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
- 4 כוסות כרוב סגול חתוך דק
- 1 כוס פירות יער (טריים או מופשרים) או גרגירי רימון
- 100 גרם אגוזי מלך או פקאן קלויים, קצוצים גס
- 100 גרם גבינה כחולה (כמו גורגונזולה או רוקפור), מפוררת
לרוטב
- מיץ מ־1 לימון
- מיץ מ־1 תפוז
- 1 כף חרדל (מומלץ חלק)
- 1/2 1 כפות דבש
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/2 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
ההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים למרקם אחיד.
2. שמים בקערת ההגשה את הבצל, יוצקים עליו מחצית מהרוטב ומערבבים. משהים חצי שעה.
3. מוסיפים לקערה את הכרוב ופירות היער (או הרימון) ומערבבים. מפזרים את האגוזים והגבינה, יוצקים את יתרת הרוטב ומגישים.