לא משנה כמה מנות חדשות ומגוונות אני אכין לילדים שלי, הם תמיד יעדיפו את סיר הפתיתים המוכר והאהוב של אמא. הפעם הכנתי תבשיל עסיסי במיוחד, עם מלא רוטב אדום בוהק ושכבה של גבינת מוצרלה שנמסה מהחום ונמתחת. זה מסוג המנות שאוכלים בכף ומתענגים על כל ביס.
מעדיפים לוותר על הגבינה? אין בעיה. השמיטו אותה ותיהנו ממנה פרווה, של פתיתים ברוטב עגבניות מעולה.
המרכיבים (כ־4 מנות)
- 1/4 כוס שמן
- 1 בצל קצוץ
- מלח
- 2 כוסות (250 גרם) פתיתים יבשים
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפיות פפריקה
- מעט פלפל שחור
- 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כף סילאן
- 4 כוסות מים רותחים
- 100 גרם מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת
ההכנה
1. בסיר בינוני רחב, לחמם את השמן על אש בינונית. להוסיף את הבצל ומעט מלח ולטגן עד הזהבה, כ־10 דקות.
2. להוסיף את הפתיתים והשום הכתוש ולערבב כמה שניות. להוסיף את הפפריקה, כפית מלח ומעט פלפל שחור ולערבב.
3. להוסיף את רסק העגבניות והסילאן ולערבב. להוסיף את המים הרותחים, לערבב, להגביר לאש גבוהה ולהביא לרתיחה חוזרת.
4. להעביר לאש הכי נמוכה, לכסות במכסה ולבשל 10 דקות. לכבות את האש, לפתוח את המכסה, לערבב מעט, לפזר את הגבינה המגוררת, לכסות שוב ולחכות 10 דקות (באש כבויה).
5. להסיר את המכסה ולהגיש. בתיאבון.
- חן מזרחי היא בעלת בלוג האוכל "חן במטבח" ויוטיוברית. אינסטגרם: heninthekitchen, בלוג: heninthekitchen.com
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף