למה התחפשה העוגה שלי לכבוד פורים? לקרמבו! קבלו את הגרסה הכי קלה וטעימה לממתק האהוב, בלי אפייה ובלי קצף ביצים: העוגייה הפריכה שבבסיס הפכה לתערובת ביסקוויטים ושוקולד, הקרם הטעים הוא קצפת מתוקה ויש גם ציפוי שוקולד עשיר. בקרוב תיגמר עונת הקרמבו בחנויות, אבל את העוגה הזו תוכלו להמשיך להכין כל השנה!
טיפ: לגרסה ללא גלוטן, השתמשו בביסקוויטים מתאימים.
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 22 ס"מ)
לבסיס
- 80 גרם שוקולד חלב
- 80 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם שמנת להקצפה, 38% שומן
- 250 גרם ביסקוויטים
לקרם
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, 38% שומן
- 1 כוס חלב
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 חבילת אבקת אינסטנט פודינג וניל
לציפוי
- 80 גרם שוקולד חלב
- 80 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם שמנת להקצפה, 38% שומן
ההכנה
1. הבסיס: בקערה מתאימה נניח שוקולד חלב, שוקולד מריר ושמנת להקצפה ונמיס בפולסים במיקרוגל, עד לקבלת גנאש חלק.
2. נטחן ביסקוויטים לפירורים דקים ונערבב יחד עם הגנאש לעיסה אחידה.
3. נשטח בתבנית. נכניס למקפיא להתייצבות עד שהקרם יהיה מוכן.
4. הקרם: בקערת המיקסר נניח שמנת, חלב ואבקת סוכר. נפעיל במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך. נוסיף פודינג ונפעיל עד איחוד.
5. ניצוק את שכבת הקרם לתבנית ובעזרת פלטה נשטח לשכבה אחידה. נכניס את העוגה למקרר לשעה וחצי.
6. הציפוי: בקערה מתאימה נניח שוקולד חלב, שוקולד מריר ושמנת. נמיס בפולסים במיקרוגל, עד לקבלת גנאש חלק. ניצוק על העוגה הקרה. נכניס למקרר עד התייצבות.
7. לאחר שהעוגה התייצבה, נחלץ מהתבנית ונפרוס. זה הכול, תיהנו!
- את העוגה אפשר לשמור עד 4 ימים במקרר.
פורסם לראשונה: 09:04, 06.03.23