שף
שף
עוגת ערמונים ללא גלוטן

עוגת ערמונים

מלך אגוזי החורף מככב בעוגה רכה ואוורירית במיוחד

פורסם:

המרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
  • 2 שקיות (200 גרם) ערמונים בוואקום
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 4 ביצים בגודל M או L, מופרדות
  • קורט מלח
  • 130 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כף (10 גרם) קקאו
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • לקישוט: 2 כפות אבקת סוכר

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
2. שמים בבלנדר או בקערת מעבד המזון את הערמונים והחלב וטוחנים למחית אחידה.
3. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את החלבונים ואת המלח ומקציפים במהירות גבוהה 4-3 דקות, לקצף יציב. מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
4. שמים בקערת המערבל (אין צורך לנקות) את החמאה ואת הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות, לקרם בהיר. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את החלמונים ומערבלים, עד שהם נטמעים בקרם. מוסיפים את מחית הערמונים, השקדים הטחונים, הקורנפלור, אבקת האפייה, הקקאו והקינמון הטחון, ומערבלים כדקה לעיסה אחידה. עוצרים את פעולת המערבל.
5. מוסיפים את קצף החלבונים לעיסה ומערבבים בעדינות, בתנועות קיפול, לאיחוד. יוצקים לתבנית.
6. אופים 55-50 דקות, עד שמרכז העוגה יציב למגע. מוציאים ומניחים לצינון כ־10 דקות.
7. מחלצים את העוגה, מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר לקישוט. מגישים.

טיפ: העוגה הזו לחה מאוד, ולכן מומלץ לאפות אותה בתבנית סיליקון כדי להקל על החילוץ
  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button