המנה הזאת היא הנשק הסודי שלי לאירוח חגיגי כשאין לי זמן וכוח לבלות שעות במטבח, והיא תמיד גורפת מחמאות וגם בקשות לקבל את המתכון. מדובר בתבשיל עוף חגיגי עם שומר, בצל ותפוחי אדמה שנמסים בפה. הוא מושלם לערב החג והכי קל להכנה: מכניסים הכול לתבנית אחת או לסיר מתאים, ושולחים לצלייה ארוכה בתנור.
אם מכינים מראש (עד יום מראש), אפשר לחמם לפני ההגשה על להבה בינונית, עד שהנוזלים בתבשיל רותחים. אפשרות נוספת: לעצור את הצלייה כמה דקות לפני הסוף ולהשלים אותה, עד השחמה מלאה, לפני ההגשה.
המרכיבים (6־8 מנות)
- 6-8 נתחי עוף (שוקיים וירכיים) או נתחי פרגיות
- 3-4 פקעות שומר, חתוכות לרבעים
- 4 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחצויים
- 2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
- 1 לימון, ללא קליפה, פרוס דק ומגולען
- 1 חבילה כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף כורכום
- 1/2 כף פפריקה
- 1/2 כפית כמון
- 2 כפיות מלח
- מעט פלפל שחור
- 2 כפות סילאן
- 1 כף קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
- כ־2 כוסות מים פושרים
ההכנה
1. לחמם תנור ל־180 מעלות.
2. בתבנית מתאימה או בסיר רחב (שאפשר להכניס לתנור), להניח את חלקי העוף, השומר, תפוחי האדמה, הבצלים ופרוסות הלימון. לפזר את הכוסברה הקצוצה.
3. בקערה קטנה, לערבב היטב את שמן הזית, הכורכום, הפפריקה, הכמון, המלח, הפלפל השחור, הסילאן, הקורנפלור והמים.
4. לשפוך את הרוטב לסיר ולערבב מעט, כך שהרוטב יעטוף את כל הירקות והעוף. להניח נייר אפייה מעל הירקות והעוף, לעטוף בנייר כסף ולכסות במכסה הסיר.
5. להכניס לתנור לצלייה של שעתיים או עד שהעוף והירקות רכים לגמרי (אם הם עדיין לא רכים, להמשיך לצלות עוד חצי שעה - שעה).
6. להוציא מהתנור, להסיר את המכסה, את נייר הכסף ואת נייר האפייה. להעביר את התנור ל־200 מעלות במצב גריל.
7. להחזיר את הסיר לתנור ולצלות עד השחמה של העוף והירקות. מדי פעם לשפוך מהנוזלים שבסיר על העוף והירקות. להגיש חם.
- חן מזרחי היא בעלת בלוג האוכל "חן במטבח" ויוטיוברית. אינסטגרם: heninthekitchen, בלוג: heninthekitchen.com
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף