שף
שף
בננה ספליט

עוגת בננה ספליט

הקינוח האמריקאי הנוסטלגי והמוכר זוכה לפרשנות מעודכנת, שכיף וקל להכין עם הילדים, ולחלק לאורחים

פורסם:
המרכיבים (תבנית בגודל 40X30 ס"מ)
1 פחית (850 גרם) חתיכות אננס משומר
  • 600-500 גרם גלידה, מכל סוג שאוהבים
  • 250 גרם ביסקוויטים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 3-2 בננות, פרוסות לעיגולים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%-32% שומן
  • 2 כפות שטוחות אבקת סוכר
  • אפשרות: חופן דובדבנים מסוכרים
  • 70 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן קנולה
  • לקישוט: אגוזי מלך קצוצים, סוכריות צבעוניות

ההכנה
1. שמים במחבת את חתיכות האננס המשומר, יוצקים את נוזל השימור ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 15-10 דקות, עד שהאננס מתכהה והנוזל מצטמצם מעט. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא.
2. מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומניחים בטמפרטורת החדר כ־15 דקות, כדי שתתרכך מעט.
3. שמים את הביסקוויטים בקערת מעבד המזון וטוחנים לפירורים. מוסיפים את החלב והחמאה ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית.
4. מסדרים על הבסיס את פרוסות הבננות. שמים עליהן את הגלידה ומיישרים לכיסוי אחיד. מוסיפים את חתיכות האננס ויוצקים את הסירופ כך שיתפזר בצורה אחידה. מאחסנים במקפיא 20 דקות לפחות.
5. שמים בקערת המערבל את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות, לקצפת יציבה. מורחים את הקצפת על העוגה ומיישרים. אם רוצים, מוסיפים גם זילופים של תלוליות קצפת ומקשטים אותן בדובדבנים המסוכרים.
6. שמים את השוקולד בכלי מתאים וממיסים בהדרגה במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן־מארי), עד שניתן לערבב לקרם חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים. בעזרת כפית מזלפים פסים מהשוקולד על העוגה. מקשטים באגוזים הקצוצים ובסוכריות. מאחסנים במקפיא 30 דקות לפחות (ועד שבוע). מוציאים כ־5 דקות לפי ההגשה, לריכוך קל. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־40 דקות, לא כולל צינון והקפאה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד שבוע, במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button