שף
שף
מרק פטריות

מרק פטריות וגריסי פנינה

מזג האוויר מתחיל להתקרר, וזה הזמן להתפנק על קערת מרק מזינה ומשביעה, שגם טבעונים ישמחו לאכול

פורסם:

המרכיבים (6 מנות)

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
  • 1 כרשה: החלק הלבן, פרוס דק, החלק הירוק, נקי ושלם
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ
  • 6 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 גזרים, קלופים וחצויים
  • 2 סלסילות של פטריות, פרוסות
  • 2 עלי דפנה
  • 2 עלי מרווה
  • 3 מחטי רוזמרין
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 1/2-2/3 כוס גריסי פנינה שטופים
  • אפשרות להגשה: שמיר קצוץ

ההכנה

1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ואת החלק הלבן של הכרשה ומטגנים כ־3 דקות על להבה בינונית, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את הסלרי ומטגנים עוד כ־2 דקות. מוסיפים את החלק הירוק של הכרשה, את השום, הגזר והפטריות ומטגנים 5-4 דקות, לריכוך הפטריות. מוסיפים את עלי התבלין והתבלינים היבשים, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
2. יוצקים מים כך שיכסו 8-7 ס"מ מעל הירקות. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מוסיפים את גריסי הפנינה, מכסים ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית־נמוכה ומבשלים כ־45 דקות, עד שגריסי הפנינה רכים. טועמים ומתקנים תיבול. מוציאים את החלק הירוק של הכרשה ואת הגזר (אין בהם צורך).
3. מחלקים את המרק לקערות. אם רוצים, מפזרים מעט שמיר. מגישים חם.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button