שף
שף
ירקות מוקרמים בבשמל טבעוני

ירקות מוקרמים בבשמל טבעוני

כרובית וברוקולי ברוטב קרמי ומענג, שאין בו טיפת חלב או חמאה

פורסם:
המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
לירקות
  • 3 ליטרים מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כרובית קטנה
  • 1 ברוקולי גדול או 1 חבילה ברוקומיני
  • 2-1 כפות שמן זית
לרוטב ה"בשמל"
  • 150 גרם אגוזי קשיו טבעיים, ששרו במים 50-20 דקות וסוננו
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1 כוס מים
  • 2-1 שיני שום, קלופות
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 1 כף שמן זית

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות.
2. הירקות: מרתיחים את המים עם המלח בסיר גדול. חותכים את הכרובית ואת הברוקולי לפרחים ולמקטעים. מוסיפים לסיר ומבשלים על להבה גבוהה כ־7 דקות. מסננים, מעבירים לקערה ומושחים קלות בשמן הזית.
3. רוטב הבשמל: שמים את כל מרכיביו בבלנדר ומעבדים למרקם קרמי־נוזלי חלק.
4. יוצקים את הבשמל לתבנית ומניחים עליו את הכרובית והברוקולי (אפשר גם לצקת את הרוטב על הירקות, זה טעים אבל קצת פחות יפה).
5. אופים 25-20 דקות, עד שנראים בירקות סימני צריבה ברורים. מוציאים ומגישים (שומרים עד 3 ימים, במקרר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button