הכוכבת על שולחן החג - עוגה מפתיעה עשירה בשכבות, מרקמים וטעמים, עם קרם גבינה שוקולד-לבן מפנק, עטוף בעלי פילו מתפצפצים, ואת האגוזים מחליפים פירורי עוגיות לוטוס קראנצ'יים, ושכבת לוטוס נוספת להשלמת התמונה.
קל | 8 מנות גדולות | 30 דקות הכנה | תבנית בקוטר 24-22 ס"מ
המרכיבים:
לבסיס:
- 10 עלי בצק פילו
- 50 גרם חמאה, מומסת
- 60 גרם עוגיות לוטוס, מפוררות דק
למלית:
- 100 גרם שוקולד לבן
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינת שמנת
- 1/2 כוס סוכר
להרכבה:
- 1/2 צנצנת ממרח לוטוס
- 8 עוגיות לוטוס, מפוררות דק
- עלי ורדים מיובשים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות. פותחים את עלי הפילו ומניחים על משטח עבודה. מניחים מעליהם את התבנית וחותכים אותם בעזרת סכין חדה לעיגול בקוטר התבנית. מניחים עלה בצק פילו בתוך התבנית ומברישים אותו בחמאה מומסת. מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים בחמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עם 5 עלי בצק בסך הכול. מכינים ערימה נוספת של 5 עלים מוברשים בחמאה מומסת מחוץ לתבנית ומניחים בצד. את שארית החמאה שנותרה מערבבים עם פירורי העוגיות ושופכים מעל ערימת עלי הפילו שבתבנית. מיישרים את הפירורים ומניחים מעליהם את ערימת עלי הבצק הנוספת שהנחנו בצד. חותכים את מגדל עלי הפילו ל-8 משולשים, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומצננים.
2. מכינים את הקרם: ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם חצי כוס מהשמנת ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה. מקררים לטמפ' החדר. מקציפים בקערה את יתרת השמנת עם הפודינג לקרם רך. מאחדים את הקצפת עם תערובת השוקולד הלבן. מערבבים היטב בקערה נפרדת גבינת שמנת עם סוכר ומוסיפים לבלילה. יוצקים לתבנית עגולה (מרופדת בשקף) ומכניסים להתייצבות ללילה במקרר.
3. מרכיבים את העוגה: מפרידים את שכבות הבצק האפוי ל-2 חלקים (כאשר שכבת פירורי העוגיות נשארת בחלק התחתון). מחלצים את הקרם הקפוא מהתבנית ומניחים מעל החלק התחתון. ממיסים את ממרח הלוטוס מעט במיקרוגל ושופכים מעל הקרם. מניחים מעל הממרח את משולשי הבצק האפוי שנותרו ומפזרים מלמעלה פירורי עוגיות. מקשטים בעלי ורדים מיובשים. מעבירים לקירור עד להגשה.