שף
שף
פשטידת כרוב וגבינות

מפשטידה עד סטייק צמחוני: מתכוני כרוב חסכוניים בקלוריות

תנו לנו לנחש: בדיוק החלטתם לאכול רגוע, בריא וטוב יותר. במצב כזה, הכרוב הוא התשובה: הוא זול, נוח לעבודה, דל בקלוריות, כיפי וטעים בכל צורות הבישול. ואף מילה על מרק

פורסם:

פשטידת כרוב וגבינות

אחת הפשטידות המוצלחות שלי, שניתן לאכול חמה או קרה. אני אוהבת לאכול אותה כארוחת צהריים, לצד סלט ירקות גדול.
המרכיבים (תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)
  • 3 כפות שמן זית + עוד קצת לשימון התבנית
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ לקוביות
  • 1 שן שום, קלופה וקצוצה
  • 1 כרוב לבן בינוני, חתוך לקוביות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או מתוקה, 15% שומן ומעלה
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
  • 3 ביצים בגודל L
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • מלח, פלפל שחור
  • 3 כפות (30 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח רגיל
ההכנה
1. יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים על להבה בינונית כ־3 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב, מערבבים, מכסים ומטגנים כ־3 דקות, עד שהכרוב הופך לשקוף. מעבירים את תכולת המחבת למסננת ומשהים 7-5 דקות, לצינון ולהגרת נוזלים.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית במעט שמן זית.
3. שמים בקערה גדולה את השמנת, היוגורט, הגבינה הלבנה והביצים וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את גבינת הקשקבל, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הכרוב המטוגן ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
4. אופים כ־40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מוציאים ומניחים לכ־15 דקות, לצינון ולהתייצבות. מגישים.
  • איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים.
  • טיפ: לגרסה נטולת גלוטן, מחליפים את הקמח בקורנפלור. הפשטידה תצא רכה יותר

כרוב מאודה בתיבול אסייאתי

נשנוש נהדר וסופר־קל להכנה. בשביל להכין אותו תזדקקו לכלי אידוי מבמבוק או לשושנת אידוי (ראו טיפ בסוף המתכון).

5 צפייה בגלריה
כרוב מאודה בתיבול שום וג'ינג'ר
כרוב מאודה בתיבול שום וג'ינג'ר
כרוב מאודה בתיבול שום וג'ינג'ר
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (5 מנות)
  • 1 כרוב לבן גדול, חתוך לשמיניות
  • לאידוי: 3 ליטרים מים רותחים
למשרה
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • אפשרות: 1 כפית סוכר
  • מלח, פלפל לבן
  • להגשה: מעט מלח גס, עלי שמיר
ההכנה
1. המשרה: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים. מברישים את הכרוב היטב במשרה מכל צדדיו, ומניחים בכלי האידוי.
2. יוצקים את המים הרותחים לסיר בגודל המתאים לכלי האידוי, ומביאים לרתיחה חוזרת על להבה בינונית. מניחים את כלי האידוי ומכסים. מאדים 45-30 דקות, עד שהכרוב הופך לכמעט שקוף.
3. מעבירים את הכרוב לצלחת הגשה ומפזרים מעל מעט מלח גס ועלי שמיר. מגישים חם או קר.
  • איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים.
  • טיפ: אין לכם כלי אידוי מבמבוק? גם שושנת אידוי תעבוד. מניחים אותה בתוך הסיר, מבלי שהיא נוגעת במים הרותחים, ומכסים את הסיר עצמו.

סטייק כרוב אדום עם גבינת עזים

היתרון הגדול בצליית כרוב הוא שאפשר לתקתק את הארוחה בשתי דקות עבודה, להעביר לתנור – ותוך חצי שעה האוכל מוכן. תכלס, זה כל כך מתאים לי.
5 צפייה בגלריה
סטייק כרוב סגול עם גבינת עזים
סטייק כרוב סגול עם גבינת עזים
סטייק כרוב סגול עם גבינת עזים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 מנות)
  • 1 כרוב אדום גדול
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית חרדל חלק
  • מלח, פלפל שחור
  • עלעלים מכ־12 ענפי תימין טריים
  • 150 גרם גבינת עזים (פרומעז, שברה או פטה), חתוכה לקוביות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את תבנית התנור או מרפדים אותה בנייר אפייה.
2. פורסים את הכרוב לפרוסות בעובי של כ־1/2 1 ס"מ. מניחים בתבנית בשכבה אחת.
3. שמים בקערה את שמן הזית, השום, החרדל, המלח והפלפל ומערבבים. יוצקים את הרוטב על הכרוב ומברישים היטב את חלקו העליון. מפזרים את עלעלי התימין.
4. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מוציאים (לא מכבים את התנור), ומפזרים על הכרוב את קוביות הגבינה. מחזירים את התבנית לתנור ואופים כ־2 דקות נוספות. מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים.

קימצ'י כרוב

חמוצים ממכרים בטעם מושלם, שאפשר לזלול בלי שום רגשות אשם. אין צורך לעקר את הצנצנת.
5 צפייה בגלריה
קימצ'י כרוב בקלי קלות
קימצ'י כרוב בקלי קלות
קימצ'י כרוב בקלי קלות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (צנצנת בנפח 1/2 1 עד 2 ליטרים)
  • 1 כרוב לבן בינוני
לנוזל ההחמצה
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חומץ 5%
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי, מומלץ ללא תוספת סוכר
  • 2 שיני שום, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ההכנה
1. מחלקים את הכרוב לרבעים, שוטפים היטב ומייבשים. חותכים לקוביות גסות, מניחים בתוך הצנצנת ודוחסים אותן היטב פנימה.
2. נוזל ההחמצה: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים. יוצקים את הנוזל לצנצנת, תוך דחיסה של הכרוב פנימה, וממלאים את הצנצנת עד סופה. סוגרים ואוטמים את הצנצנת היטב.
3. מאחסנים בטמפרטורת החדר 24 שעות. מגישים.
  • איך שומרים? במקרר, עד שבוע.

מאפה פילו וכרוב

אצלי בבית משוגעים על המאפה הנפלא הזה, כל כך קריספי ועדין שאי־אפשר להפסיק לאכול ממנו.
5 צפייה בגלריה
משולשי פילו במלית כרוב
משולשי פילו במלית כרוב
משולשי פילו במלית כרוב
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (21 יחידות)
  • 1 חבילה עלי פילו, מופשרים
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנטנות
  • 1/2 כרוב לבן בינוני, חתוך לרצועות דקות
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות: 1/2 כפית קימל
  • להברשה: 3 כפות שמן קנולה
ההכנה
1. יוצקים למחבת את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ־3 דקות, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הכרוב, מערבבים, מכסים ומטגנים עוד כ־4 דקות, עד שהוא מזהיב. מתבלים במלח ובפלפל שחור, ואם רוצים גם בקימל, ומערבבים. מעבירים את תכולת המחבת למסננת ומשהים 7-5 דקות, לצינון ולהגרת נוזלים.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. מניחים שני עלי פילו זה על זה (אין צורך לשמן אותם) וחותכים אותם, לרוחבם, ל־3 מלבנים ארוכים. מניחים בקצה של אחד המלבנים כף מהמלית. מרימים פינה מהבצק ומצמידים לצלע הנגדית, מעל המלית, ליצירת משולש. ממשיכים לקפל משולשים, פעם לימין ופעם לשמאל, עד קצה המלבן. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל העלים והמלית. מברישים את המאפים בשמן קנולה.
4. אופים כ־20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מגישים.
  • איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים. מחממים בתנור לפני ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button