המרכיבים לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק:
לעוגה:
- 4 ביצים
- 1 כוס תחליף סוכר לכל מטרה של טרוביה (200 גרם)
- 150 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
- 1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)
- קורט מלח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- גרידה מתפוז אחד
לציפוי והזיגוג:
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
ההכנה:
1. מחממים תנור ל־175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים ותחליף סוכר כדקה, עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את שאר המרכיבים לעוגה ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית באופן אחיד ומיישרים את פני העוגה.
3. אופים 45-30 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים 20 דקות בטמפרטורת החדר.
4. לציפוי וזיגוג העוגה: בקערה קטנה מערבבים תחליף אבקת סוכר ומיץ תפוזים. מברישים את פני העוגה בשכבה עבה מהזיגוג, כך שייזל גם לצדדים.
למידע נוסף היכנסו לאתר: https://www.truvia.co.il/why-truvia