שף
שף
חיתוכיות חמאת בוטנים וריבה

חיתוכיות חמאת בוטנים וריבה

השילוב האמריקאי הקלאסי להכנת כריכים, בגרסה אפויה, פריכה ונהדרת

פורסם:
המרכיבים (תבנית בגודל 30X20 ס"מ)
לבסיס
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה
  • 2 כוסות (200 גרם) שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 200 גרם שמן קוקוס נוזלי או מחמאה, מומסת ומצוננת
לחמאת הבוטנים והריבה
  • 1 כוס (240 גרם) חמאת בוטנים טבעית, לא ממותקת
  • 1 כוס (330 גרם) ריבה, מכל סוג שאוהבים

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית.
2. הבסיס: שמים בקערה את הסוכר, שיבולת השועל, הקמח, אבקת האפייה, המלח, הקינמון והווניל, ומערבבים. מוסיפים את שמן הקוקוס (או המחמאה) ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים.
3. אופים 25-20 דקות, עד שהבסיס יציב והשוליים מזהיבים. מוציאים ולא מכבים את התנור. מצננים כ־10 דקות.
4. חמאת הבוטנים והריבה: מורחים על הבסיס את חמאת הבוטנים בשכבה אחידה. בעזרת כף, מניחים עליה "שלוליות" מהריבה.
5. אופים כ־15 דקות נוספות, עד שפני החיתוכיות מתייבשים מעט. מוציאים ומניחים לצינון מלא. חותכים לריבועים. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד שלושה חודשים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button